2024 Berlin E-Prix: de top drie aan het woord

DoorMatthias Hautekiet

11 mei 2024
Jean-Éric Vergne (DS Penske), Nick Cassidy (Jaguar TCS Racing) en Oliver Rowland (Nissan Formula E Team) na afloop van de 2024 Berlin E-Prix

De eerste Formula E race van het weekend in Berlijn zit erop. De wedstrijd verliep behoorlijk chaotisch en meerdere rijders haalden het einde niet. Na 46 ronden gereden te hebben, komt Nick Cassidy (Jaguar) als eerste over de eindmeet. DS-rijder Jean-Éric Vergne wordt tweede, Oliver Rowland (Nissan) derde. Wij spraken hen na hun race.

Nick Cassidy – Jaguar TCS Racing

“We hebben enorm veel geluk gehad vandaag en dat heb je nodig in dit kampioenschap. Het was een interessante race en dat is misschien nog zakt uitgedrukt. Het is ons vooral gelukt om uit de problemen te blijven. Bovendien was het een zeer strategische race, waarbij mijn ingenieurs en ik goed moesten samenwerking. Het resultaat is een zesde podium dit seizoen en een leidersplaats in het klassement. Dit voelt natuurlijk goed, maar we moeten realistisch blijven. Er zijn nog enkele belangrijke wedstrijden te rijden, vooraleer we kunnen dromen over een kampioenschap.”

Jean-Éric Vergne – DS Penske

“Ik ben blij met dit podium en de bijhorende punten voor het kampioenschap. We hadden gewoon een goede wagen en dat resulteerde in een prima kwalificatie. Maar, als uiteindelijk dan blijkt dat de kwalificatie eigenlijk nutteloos is, werkt dat frustrerend. Ik haat deze manier van racen, net zoals elke rijder hier overigens. Dit is geen motorsport meer. Het bezorgt je zoveel onnodige stress. Je hebt ogen op je rug nodig en probeert gewoon je wagen heel te houden. Opnieuw, ik haat deze manier van racen.”

Oliver Rowland – Nissan Formula E Team

“Natuurlijk ben ik blij met dit podium. Dit komt ook totaal onverwacht, gezien ik startte vanaf de vijftiende plaats. Het plan was om net in de punten te eindigen, maar nu sta ik gewoon op het podium! Wel moet ik JEV gelijk geven wanneer hij zegt dat dit geen fijne race is. Wel ben ik blij met deze punten. Voor morgen moeten we vooral sleutelen aan onze kwalificatie. In de achterste deel starten vergt gewoon te veel energie om toch in de punten te finishen”.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!