WEC Spa: Porsche opnieuw bovenaan tijdens FP3

DoorMatthias Hautekiet

10 mei 2024
#6 Porsche Penske Motorsport, Porsche 963 HY, van Kévin Estre, André Lotterer en Laurens Vanthoor tijdens de FIA WEC TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps.

Tijdens de derde en laatste vrije training van deze TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps is het opnieuw Porsche die het veld aanvoert. Net zoals tijdens de tweede oefensessie gisteren is het de #6 (Estre, Lotterer, L. Vanthoor) die bovenaan de tabellen prijkt. Het trio zet hierbij een mooie 2:04.125 neer.

De tweede tijd (+0.215) is voor de #51 Ferrari AF Corse van Alessandro Pier Guidi, James Calado en Antonio Giovinazzi. Op plaats drie staat de #93 Peugeot (Jensen, Müller) met een tijd van 2:04.357. Het is bovendien de eerste keer dat de Peugeot 9X8 echt wat pace toont. Na hen volgen de #50 Ferrari (Fuoco, Molina, Nielsen) en de #15 BMW M Team WRT (D. Vanthoor, Marciello, Wittmann) op plaats vier en vijf. De eerste Toyota in de tabellen is de #7 van Conway, Kobayashi en de Vries op de zesde stek, gevolgd door de zusterwagen (#8 – Buemi, Hartley, Hirakawa) op plaats zeven. De top tien wordt afgerond door de #35 Alpine (Chatin, Gounon, Milesi), de #20 BMW M Team WRT (Van Der Linde, Frijns, Rast) en de #12 JOTA Porsche (Steven, Ilott).

Deze namiddag volgen nog de kwalificaties om iets voor 15 uur. Daarna is het uitkijken naar de start van de TotalEnergies 6 hours of Spa morgen om 13 uur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!