WEC Spa: Ferrari en Porsche boven tijdens eerste vrije trainingen

DoorMatthias Hautekiet

9 mei 2024
#50 Ferrari 499P tijdens de vrije trainingen van de 2024 TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps

De eerste twee vrije trainingen van deze TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps zijn het Ferrari en Porsche die domineren. Het lijkt er dus op dat de BoP voor Ferrari hen voorlopig weinig parten speelt. Voor Toyota wordt het dan weer moeilijk om hun elan van zeven overwinningen op rij in Spa verder te zetten.

Tijdens de eerste vrije training is het Ferrari die domineert. Hierbij is het de #50 Ferrari AF Corse (Fuoco, Molina, Nielsen) die bovenaan de tabellen prijkt. De #51 Ferrari 499P (Pier Guidi, Calado, Giovinazzi) volgt op plaats twee, maar op meer dan één seconde achterstand van hun teamgenoten. De derde tijd is voor de #63 Lamborghini (Bortolotti, Caldarelli, Kvyat) al bedraagt het verschil met de #36 Alpine (Lapierre, Schumacher, Vaxiviere) amper 22 honderdsten. De #83 Ferrari van Kubica, Shwartzman en Ye rondt de top vijf af, net voor de #99 (Jani, Andlauer), #6 (Estre, Lotterer, Vanthoor) en #5 (Campbell, Christensen, Makowiecki) Porsche. De #93 Peugeot (Jensen, Müller) eindigt nog nipt op de negende stek, terwijl de #35 Alpine (Chatin, Gounon, Milesi) de top tien aanvult.

In de daaropvolgende tweede oefensessie is dat het dan weer de #6 Porsche die het veld aanvoert met een tijd van 2:07.162. De #50 Ferrari zet deze keer een tweede tijd neer, met de #2 Cadillac (Bamber, Lynn) op plaats drie. Op plaats vier en vijf vinden we de #7 Toyota (Conway, Kobayashi, de Vries) en #12 Hertz Team Jota (Stevens, Ilott) terug. Daarna volgen nog de #99 Porsche, de #8 Toyota (Buemi, Hartley, Hirakawa), en de #83 Ferrari. Op de negende plaats staat voor de tweede keer vandaag de #93 Peugeot, terwijl de #51 Ferrari nu pas tiende wordt

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!