WEC Spa: Ferrari pakt pole, Peugeot achteraan

DoorMatthias Hautekiet

10 mei 2024
#50 Ferrari AF Corse tijdens de 2024 TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps, onderdeel van het FIA WEC kampioenschap.

Voor het tweede FIA WEC weekend op rij is het Antonio Fuoco die de #50 Ferrari 499P naar de polepositie stuurt. Fuoco zette vlak daarvoor ook al de snelste tijdens de kwalificaties. De eerste startrij wordt verder aangevuld door de #5 Porsche (Campbell, Christensen, Makowiecki).

Na hen is het Alex Lynn die de #2 Cadillac op de derde plaats zet, gevolgd door de #99 (Jani, Andlauer) en #12 (Stevens, Ilott) Porsches. Kévin Estre plaats de #6 Porsche op plaats zes. Op plaats zeven vinden we de #8 Toyota terug met Brendon Hartley achter het stuur. Daarna volgen nog de #35 Alpine (Chatin, Gounon, Milesi) en de #83 AF Cors (Kubica, Shwartzman, Ye). Robin Frijns (#20 BMW M Team WRT) start vanaf de tiende stek. Frijns wist zich te kwalificeren voor de Hyperpole, maar zag daar zijn rondetijd geschrapt worden na het overschrijden van de track limits. Landgenoot Dries Vanthoor (#15 BMW M WRT) start vanaf de dertiende stek.

De TotalEnergies 6 Hours of Spa starten morgen om klokslag 13 uur.

Update: Na afloop van de sessie werd vastgesteld dat de #50 Ferrari niet voldoet aan het opgelegde minimumgewicht. De tijd van Fuoco werd bijgevolg geschrapt. De Ferrari zal nu starten achteraan de Hypercar-grid. De #5 Porsche wordt hierdoor gepromoveerd tot pole-sitter.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!