Volvo start Belgische productie EC40 en EX40 op

DoorMatthias Hautekiet

7 mei 2024
Volvo EC40 Black Edition

Volvo Cars in Gent heeft de productie opgestart van de elektrische Volvo EC40 en EX40. De “Built in Belgium”-modellen worden bovendien nu ook geproduceerd als Black Edition. Deze versies van de Plus- en Ultra-uitvoering is vandaag al erg populair op de Volvo XC60.

“Het succes van de Volvo XC60 Black Edition (een optie die bij meer dan 40% van de bestellingen wordt aangevinkt) toont aan dat onze klanten echt geïnteresseerd zijn in speciale uitvoeringen. Daarom bieden we die mogelijkheid nu ook aan voor andere modellen in ons assortiment”, aldus Hamza Chaaban, Sales Director bij Volvo Car Belux. In de Black Edition zijn de wagens volledig zwart. Naast een speciale Onyx Black metallic lak zijn ook de sierlijsten uitgevoerd in een elegant zwart. Zelfs het logo van de elektrische Volvo EC40 en EX40 is volledig zwart. Het exterieur wordt afgewerkt met sportieve vijf-dubbelspaakse Black/Diamond Cut-velgen van 20″. Ook in het interieur zijn de zwarte accenten overvloedig aanwezig.

Breed uitgerust

Deze Black Edition – Built in Belgium modellen zijn enkel te verkrijgen in de uitgeruste Plus- en Ultra-uitvoeringen. Zo beschikken deze standaard over een Harman Kardon-geluidsysteem met 13 luidsprekers, elektrische verstelbare zetels voor de bestuurder, een panoramisch dak en Keyless Entry & Start. Ook de koffer kan geopend worden zonder de sleutel uit je zak te moeten nemen. Kopers van de Volvo EC40 en EX40 krijgen de optie tussen de Single Motor variant met 238 pk, de Single Motor Extended Range (252 pk) of de Twin Motor Performance (441 pk).

De Volvo EC40 Black Edition is verkrijgbaar vanaf 58.000 euro (Plus-uitvoering) of 63.900 voor de Ultra-versie, terwijl we EX40 start bij respectievelijk 56.500 euro en 62.900 euro.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!