Volkswagen ID.3 krijgt nu al een nieuwe update

DoorMatthias Hautekiet

6 mei 2024
De elektrische Volkswagen ID.3

De Volkswagen ID.3 kreeg vorig jaar pas een eerste update, maar nu volgt al een tweede. Alleen is daar aan het exterieur maar weg van te merken. Deze 2024 update focust zich namelijk volledig op het interieur en de aandrijving. Zo wordt de Pro S-variant nu standaard geleverd met een krachtigere motor van 231 pk.

Volkswagens ID.3 werd in 2019 op de markt losgelaten, maar al snel kwam er heel wat kritiek op de kwaliteit van deze compacte EV. Daarom lanceerde het merk vorig jaar een grote facelift, waarbij een poging werd gedaan om de problemen aan te pakken. Wij konden de nieuwe VW ID.3 alvast bekoren, maar misten nog wat extra vermogen om voor echt rij-plezier te zorgen. Ook hier komt de Duitse constructeur potentiële kopers tegemoet. De Volkswagen ID.3 Pro S beschikt nog steeds over een batterij van 82 kWh (77 kWh bruikbaar), maar krijgt nu een krachtigere motor van 231 pk. Zo wordt de ID.3 net iets krachtiger en sprint hij voortaan in 7,1 seconden van 0 naar 100 km/u. Dat is 0,8 seconden sneller dan vandaag het geval is. Daarnaast kreeg ook de batterij-management-software een upgrade, waardoor snelladen nu mogelijk is aan 175 kW. Dat is een winst van 5 kW, vergeleken met de Pro S vandaag.

Aangepast interieur

Ook het interieur van de Volkswagen ID.3 krijgt een upgrade. Zo worden alle model-versies nu geleverd met een centraal display van 12,9″. Het vorige infotainmentsysteem was al een forse upgrade, maar schoot nog te kort op het vlak van responsiviteit. Dat wordt nu aangepakt bij deze upgrade. Bovendien zijn de knopjes onder het display nu ook verlicht. Als laatste update integreert Volkswagen nu ook de Wellness-app, die al voorgesteld werd op de ID.7 Tourer, en spraakcommando’s dankzij ChatGPT. Over een mogelijke prijsaanpassing spreekt Volkswagen vooralsnog niet.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!