Citroën stelt nieuwe, veelzijdige C3 Aircross voor

DoorMatthias Hautekiet

20 april 2024
Nieuwe Citroën C3 Aircross

Vorig jaar stelde Citroën de nieuwe Ë-C3 voor en deze krijgt nu ook een Aircross-variant. Veel details geeft de constructeur echt nog niet vrij, wel krijgen we voor het eerst de wagen in zijn geheel te zien. Zo is deze C3 Aircross een ruime SUV, waar tot 7 personen plaats kunnen nemen.

De nieuwe C3 Aircross is niet alleen langer dan zijn voorganger, maar ook breder en hoger. Dit draagt bij aan een meer ruimtelijke en comfortabele rijervaring. Het design is overhoop gehaald. De vriendelijke rondingen maken plaats voor strakke lijnen en een gespierd profiel, met een hoge, horizontale motorkap en brede schouders. Deze veranderingen zijn niet alleen esthetisch, maar ook functioneel, bedoeld om de robuustheid en de terreinvaardigheden van de Aircross te benadrukken.

Een opvallend kenmerk van de nieuwe Aircross is de toepassing van het nieuwe Citroën-logo en een drievoudige lichtsignatuur aan de voorkant, die de SUV een moderne en onderscheidende look geeft. Klanten kunnen het dak in een andere kleur kiezen dan het koetswerk, wat personalisatie naar een nieuw niveau tilt. Dit wordt verder versterkt door kleurclips die op verschillende onderdelen van de auto aangebracht kunnen worden, zoals bumpers en zijpanelen. Al heeft Citröen natuurlijk niet ver moeten zoeken voor het design. Zo lijkt de wagen bijna identiek op de eerder voorgesteld Opel Frontera.

Tot 7 personen

Een grotere wagen aan de buitenkant betekent natuurlijk ook meer ruimte aan de binnenkant. Zo zorgt de langere wielbasis voor meer beenruimte, waar vooral de passagiers op de achterbank van profiteren. In de koffer zijn dan weer twee opklapbare stoelen geplaatst, waardoor er tot 7 personen mee kunnen rijden. Al moeten we er wel bij zeggen dat deze vooral voor kinderen zijn bedoeld. Gezien de Citroën C3 Aircross bijna exact dezelfde afmetingen heeft als de Opel Frontera, kunnen we spreken van een koffer van om en bij de 460 liter. Met de volledige achterbank plat spreken we al over 1600 liter.

Ook elektrisch

Citroën brengt zijn nieuwe modellen, zoals het overgrote deel bij Stellantis, uit in verschillende motorisaties. Zo zal er bij de C3 Aircross naast de benzine- en mild-hybride motoren, ook een volledige elektrische variant komen. Kopers zullen vermoedelijk de keuze krijgen tussen twee batterijpakketten. Zo spreken we bij het Smart Car Platform van Stellantis over een basisversie met een batterij van 44 kWh en een enkele elektromotor van 113 pk. Bij beter uitgeruste modellen zit er een batterij van 50 kWh onder de wagen en komen er vaak twee motorisaties van 136 en 156 pk. Al is het op die details nog even wachten tot de eigenlijke voorstelling van het model. Citroën geeft nog geen exacte datum voor, maar stelt dat dit nog voor de zomer van dit jaar zal zijn.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!