Jaguar kijkt tevreden terug op Sao Paulo E-Prix

DoorMatthias Hautekiet

18 maart 2024
Mitch Evans staat op het podium van de 2024 Sao Paulo E-Prix en dat stemt Jaguar TCS Racing tevreden. © Jaguar TCS Racing

De Sao Paulo E-Prix van afgelopen zondag stelde niet teleur. Net zoals vorig jaar werd deze vierde wedstrijd uit dit tiende seizoen van het Formula E Wereldkampioenschap een ware knaller. Met een tweede plaats voor Mitch Evans zijn meteen ook belangrijke punten gescoord voor Jaguar TCS Racing.

Foto © Jaguar TCS Racing

Er werd duchtig gestreden voor de overwinning in Sao Paulo, maar er kan natuurlijk maar één winnaar zijn. Sam Bird (McLaren) behaalde er zijn eerste overwinning in 36 races, maar Mitch Evans gaf zich zeker niet gewonnen. Mitch reed een groot deel van deze 34 ronden durende race achter Bird, maar hij hield de druk hoog. Zes ronden voor het einde ging Mitch zelf nog voorbij Sam Bird, maar die wist hem toch nog voorbij te halen in de laatste paar bochten. Voor de Jaguar-rijder waren er nadien gewoon te weinig bochten om nog een waardige inhaalpoging te maken. Bovendien had hij te maken met een oplopende accutemperatuur, waardoor de wagen vermogen verloor. Desondanks behaalde Mitch nog een mooie tweede plaats.

Sam Bird, #9 Jaguar TCS Racing-rijder

“Vandaag is het een wrang gevoel. Het is geweldig om weer op het podium te staan en sterke punten te scoren voor het team, maar het is ook teleurstellend om aan de leiding van de race te rijden en die in de laatste twee bochten te verliezen. Helaas raakte onze accu oververhit, waardoor Sam er gemakkelijk voorbij kon. Felicitaties voor Sam vandaag. Ik kijk er nu naar uit om dit momentum vast te houden voor Tokio over twee weken.”

Pech voor Cassidy

Sams’ teamgenoot Nick Cassidy kende dan weer een minder succesvolle race. Cassidy startte vanaf de negende plek en wist zich goed in het veld te mengen. Tijdens de openingsfase was de Nieuw-Zeelander zich vooral aan het focussen op het managen van de batterij en het behouden van een goede positie. Echter werd hij het slachtoffer van het accordeon-effect, waarbij het veld vlak voor de bocht in elkaar schuift. Door het contact brak de voorvleugel van Cassidy af. Doordat deze onder de wagen terechtkwam, kon de Jaguar-rijder niets anders doen dan lijdzaam toezien hoe zijn wagen de muur inschuift.

Nick Cassidy, #37 Jaguar TCS Racing-rijder

“Ik had een hele snelle auto in FP1, FP2 en de eerste run van de kwalificatie vandaag, maar de race ging niet helemaal zoals ik wilde of had verwacht. Ik had een paar aanrijdingen met de voorvleugel en helaas was die te zwaar beschadigd. Ik denk nog steeds dat ik een van de snelste auto’s was dit weekend, plus dat ik na vier podiumplaatsen op rij nog steeds aan de leiding sta in de tussenstand van het rijderskampioenschap, dus er zijn veel positieve punten om mee te nemen naar Tokio.”

Jaguar TCS Racing staat na afloop van deze 2024 Sao Paulo E-Prix nog steeds aan de leiding van het klassement. Met de Tokyo E-Prix in het verschiet heeft het team 96 punten achter zich en een ruime voorsprong van 35 punten op het TAG Heuer Porshe Formula E Team. Uiteraard stemt dat teambaas James Barclay tevreden: “Al met al was het weer een geweldig weekend hier in São Paulo en ik ben echt trots op het hele team. Mitch heeft vandaag een briljante prestatie geleverd… We wisten altijd al dat deze race temperatuurgevoelig zou zijn en hoewel het team ongelooflijk goed werk heeft geleverd met de strategie, werkte de balans tussen de accutemperatuur en de energie gewoon niet voor ons in die laatste twee bochten van de race.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!