Nog een Chinees merk erbij, YangWang’s Europese debuut met de U8

DoorJens Mommens

26 februari 2024

YangWang, het premiummerk van de Chinese autofabrikant BYD, heeft zijn eerste stappen gezet op de Europese markt door de YangWang U8 te presenteren op de Autosalon van Genève. Dit model, een elektrische SUV, valt op door zijn uitzonderlijk hoge vermogen van bijna 1.200 pk.

Begin 2023 introduceerde YangWang zichzelf en zijn eerste twee modellen aan het publiek: de U9, een elektrische supercar, en de U8, een elektrische SUV met een krachtige aandrijving. Ondanks aanvankelijke berichten dat YangWang niet naar Europa zou komen, heeft het merk tijdens het Autosalon van Genève toch zijn opwachting gemaakt. Dit met speciale aandacht voor de U8.

Technische specificaties en beschikbaarheid

YangWang betekent bewonderen. En dat is wat de U8 moet doen. Hij is indrukwekkend door zijn afmetingen van 5,32 meter en combineert een 2.0 viercilinder motor van 272 pk met een innovatieve elektrische aandrijving. De benzinemotor werkt als een generator voor een 49,05 kWh accu, die vervolgens vier elektromotoren voedt. Elk van deze motoren is gekoppeld aan een wiel en levert 299 pk, wat het totale systeemvermogen op 1.196 pk brengt met een koppel van 1.280 Nm. Deze configuratie stelt de U8 in staat om de 3,5 ton zware SUV in slechts 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. Ook kan de U8 volgens BYD blijven drijven in water. Speciaal!

Hoewel het nog niet duidelijk is of YangWang zijn producten ook in België zal aanbieden, toont de presentatie in Genève aan dat het merk serieus is over zijn Europese aanwezigheid. YangWang benadrukt de geavanceerde technologie en prestaties van zijn voertuigen, allemaal gebaseerd op het e4-Platform van BYD. De U8 is sinds november 2023 beschikbaar in China, waar het model al populair is gebleken met meer dan 3.600 verkochte exemplaren.

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!