De MG Cyberster kent zijn technische details

DoorJens Mommens

26 februari 2024
De MG Cyberster werd voorgesteld op het Autosalon in Genéve.

MG heeft recent informatie gedeeld over de Cyberster, een nieuw elektrisch model dat wordt gepresenteerd tijdens het Autosalon van Genève 2024. Dit voertuig zet een nieuwe standaard voor MG door de combinatie van twee elektromotoren en vierwielaandrijving, wat resulteert in een snelle acceleratie en aanzienlijke kracht.

De Cyberster kan van 0 tot 100 km/u versnellen in 3,2 seconden, dankzij een vermogen van 544 pk (400 kW) en een maximumkoppel van 725 NM (535 lb ft). Dit maakt het een van de snelste en krachtigste auto’s in het assortiment van MG tot nu toe.

Er is ook een variant met één motor beschikbaar, die iets minder krachtig is, maar nog steeds aanzienlijke prestaties biedt. Deze versie heeft een vermogen van 340 pk (250 kW) en een maximumkoppel van 475 Nm, met een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 5,2 seconden.

Qua uiterlijk onderscheidt de Cyberster zich met diverse kleuropties en afwerkingen. Bij de lancering zijn er verschillende kleuren beschikbaar, waaronder Dynamic Red, New English White, Camden Grey, en Cosmic Silver, met Inca Yellow als een premium kleuroptie. Klanten kunnen ook kiezen tussen zwarte of rode daken, wat extra personalisatie mogelijk maakt.

Een sportieve EV

De introductie van de Cyberster toont MG’s toewijding aan de ontwikkeling van elektrische voertuigen en biedt een blik op de toekomst van het merk in de sector van elektrische sportauto’s. Het model is ontworpen om potentiële klanten een combinatie van snelheid, kracht en stijl te bieden, terwijl het toch de praktische voordelen van elektrisch rijden behoudt.

De specifieke technische details zijn nog niet officieel bevestigd, maar meerder bronnen bevestigen dat de enkele elektromotor variant uitgerust zou zijn met een 64 kWh accu, goed voor een actieradius van ongeveer 540 kilometer volgens de Chinese meetstandaard. De variant met dubbele motoren zou naar verluidt een grotere accu van 77 kWh hebben, waarmee de wagen tot 580 kilometer zou kunnen afleggen, ook gemeten volgens de Chinese cyclus. Het is echter te verwachten dat deze bereikcijfers volgens de WLTP-meting lager zullen uitvallen. Een prijs is momenteel ook nog niet bekend.

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!