Ineos komt met een elektrische offroader

DoorJens Mommens

26 februari 2024
Ineos Fuselier

Ineos breidt zijn assortiment off-road voertuigen uit met de introductie van een nieuw model, de Fusilier, naast de bestaande Grenadier en Quartermaster. De toevoeging van de Fusilier in 2025 markeert een significante stap voor Ineos, aangezien dit voertuig de optie zal bieden voor elektrische aandrijving, zowel in volledig elektrische uitvoering als in een hybride variant met een range extender. Dit biedt gebruikers de flexibiliteit om te kiezen voor een volledig elektrische modus zonder de noodzaak van oplaadpunten, dankzij de range extender.

Het Ineos-gamma, dat tot nu toe de Grenadier en de Quartermaster omvatte, verwelkomt met de Fusilier een geheel nieuw ontworpen terreinvoertuig. In tegenstelling tot de Quartermaster, die gezien kan worden als de pick-up versie van de Grenadier, profileert de Fusilier zich als een compactere, aerodynamisch geoptimaliseerde off-roader. Het voertuig is gebouwd op een innovatief skateboardplatform en maakt gebruik van staal voor de carrosseriestructuur, terwijl aluminium is gekozen voor de deuren, motorkap en achterklep. Voor de ontwikkeling van de batterijtechnologie gaat Ineos een samenwerking aan met Samsung.

Wat betreft de specificaties, zoals de capaciteit van de elektromotoren en batterijen, laadmogelijkheden en de details van de range extender, deze informatie is nog in afwachting, aangezien de Fusilier nog volop in ontwikkeling is. Het voertuig ondergaat een intensief testprogramma in het Schöckl-gebergte, dicht bij de Magna productiefaciliteit in Graz, Oostenrijk – een locatie die ook bekend staat om de productie van de Mercedes G-Klasse.

De lancering van de productieklare versie van de Ineos Fusilier is gepland voor 2026, met de eerste leveringen die in 2027 verwacht worden. Over de prijsstelling is momenteel nog geen informatie beschikbaar, maar de Belgische importeur Hedin Automotive toont zich enthousiast over deze aanwinst binnen het Ineos assortiment.

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!