Toekomst Hyderabad E-Prix onzeker

DoorMatthias Hautekiet

29 december 2023
Mitch Evans (Jaguar TCS Racing) with his Jaguar I-TYPE 6 and Jean-Eric Vergne (DS Penske) with his DS E-Tense FE23 during the 2023 Hyderabad E-Prix.Mitch Evans, Jaguar TCS Racing, Jaguar I-TYPE 6 Jean-Eric Vergne, DS Penske, DS E-Tense FE23

De toekomst van de Hyderabad E-Prix is hoogst onzeker. De organisatie van de Formula E hebben toegegeven dat ze zich zorgen maken over de E-Prix in Indië. Het is zo goed als zeker dat de E-Prix in februari niet verreden zal kunnen worden.

Foto © Formula E

De allereerste Formula E race op Indische bodem vond vorig jaar plaats in Hyderabad. Ondanks dat de voorbereiding van deze E-Prix niet al te vlot verliep, was de race zelf een groot succes. Jean-Éric Vergne behaalde er de eerste en enige overwinning van het seizoen voor DS Penske. In oktober werd bevestigd dat de Hyderabad E-Prix opnieuw op de kalender zou komen op 10 februari 2024. Al berichte Autosport.com toen al toen al dat het volledige team achter de E-Prix in augustus werd ontbonden.

Donderdag kondigde Formula E zelf aan dat het snel zekerheid wou van de nieuwe overheid van de provincie Telangana waar Hyderabad gelegen is. Het statement luidt als volgt:

Na een recente formele mededeling van de nieuwe regering van Telangana wil de Formule E dringend opheldering over hun contractuele verplichtingen onder de overeenkomst en hoe dit de race in Hyderabad zou kunnen beïnvloeden. Op basis van de inhoud van de ontvangen brief vreest de Formule E dat de race niet door kan gaan zoals gepland. Het senior managementteam van Formula E heeft direct na de verkiezingen eerder deze maand een ontmoeting gehad met de nieuwe leiding van de regering van Telangana. Sindsdien zijn er gesprekken gaande. Nu het evenement nog maar een paar weken verwijderd is en zich in de laatste voorbereidingsfase bevindt, hebben Formule E, partners en leveranciers al aanzienlijke commerciële investeringen in het evenement gedaan. De eerste Hyderabad E-Prix in februari van dit jaar leverde de regio bijna 84 miljoen dollar op aan positieve economische impact, vele malen meer dan de algemene kosten die door de Formule E en de regering van Telangana zijn geïnvesteerd.

We kunnen dus afleiden dat het zo goed als zeker is dat er in 2024 geen vervolg komt aan een E-Prix in Indië. Na de annulatie van de Hyderabad E-Prix krijgen we volgend jaar mogelijk een kalender met slechts 16 races. De organisatie heeft immers slechts zes weken tijd om een nieuwe locatie te vinden en in allerijl een stratencircuit op te bouwen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!