Formula E Hyderabad: Jean-Eric Vergne wint in India

DoorRedactie

11 februari 2023

Het was de Fransman Jean-Eric Vergne in zijn DS Penske die de eerste race op het nieuwe circuit in India won. Zijn elfde overwinning al in Formula E. Nick Cassidy (Envision) kwam als tweede over de eindstreep. Sébastien Buemi (Envision) werd derde, maar kreeg een penalty voor batterij consumptie, waardoor António Félix da Costa (Porsche) promotie kreeg naar de derde plaats in zijn 100ste race.

In ronde 13 tikt Sam Bird zijn teamgenoot Mitch Evans aan waardoor beiden Jaguars de race niet kunnen uitrijden. In ronde 23 zorgde Jake Hughes voor een eerste safety car nadat hij zijn McLaren in de muur plaatste. Na de safety car herstart raakte Rene Rast (McLaren) de wagen van Jake Dennis (Andretti). Beiden wagens moesten opgeven en kwamen niet aan de finish van de race.

Stoffel Vandoorne (DS Penske) reed een mooie race. Hij kon van P17 naar P6 rijden. Helaas kreeg hij een 5 seconden straf voor track limits. Daardoor zakt hij terug naar P8.

In het kampioenschap is het Pascal Wehrlein en Porsche die bovenaan blijven staan.

De volgende race is op 25 februari in Kaapstad, Zuid-Afrika.

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!