Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten

DoorRedactie

23 februari 2023

Amper twee weken na de race in de allereerste Formula E race in India, krijgen we op met Kaapstad op zaterdag 25 februari wederom een nieuwe locatie voorgeschoteld. De Zuid-Afrikaanse stad is de 31e locatie van het wereldkampioenschap en zal de 105e, de vijfde dit seizoen, Formula E race ooit hosten. Wij blikken alvast even vooruit op wat u van dit weekend mag verwachten.

Foto © Formula E

De eerste race in Zuid-Afrika wordt verreden in de schaduw van de wereldberoemde tafelberg. Aan prachtige beelden zal het dus niet ontbreken. De race wordt op 25 februari verreden over een lengte van bijna drie kilometer. Het circuit, aangelegd ronde de DHL Green Point Arena, belooft ons een hoge snelheid met enkele scherpe bochten die voor het nodige spektakel moeten zorgen. Als Belgische fan kijkt u uiteraard ook uit naar de prestaties van Stoffel Vandoorne. DS wist in India eindelijk een podium positie te behalen, na een moeilijke start van het seizoen. Zelf geven ze aan eindelijk goed op weg te zijn om opnieuw vooraan mee te kunnen strijden. Ze hebben de afgelopen weken dan ook niet stil gezeten en brengen, naar eigen zeggen, een performante wagen mee naar Kaapstad.

Zo moet u niets missen

Met slechts één uur tijdsverschil tussen Zuid-Afrika en België, is alle actie opnieuw overdag te volgen. Zoals gewoonlijk kan u de vrije training zowel op Youtube, als bij Eurosport als op RTBF Auvio bekijken. Voor de kwalificaties en de race, moet u zich beperken tot die laatste twee.

  • Vrijdag 24 februari
    • 15:55 – 16:45: Eerste Vrije Training
  • Zaterdag 25 februari
    • 08:05 – 08:55: Tweede Vrije Training
    • 10:40 – 11:55: Kwalificaties
    • 15:03 – 16:30: Ronde vijf van het 2022/23 ABB Formula E Wereldkampioenschap

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!