Skoda Enyaq Go voor minder dan 40.000 euro

DoorMatthias Hautekiet

28 december 2023
Skoda Enyaq

Nu het nieuwe jaar in zicht is, komen steeds meer merken met een elektrische wagen onder de 40.000 euro op de proppen. Zo ook Škoda. Het merk lanceert de Enyaq 60 Go met een prijs van 39.990 euro en komt zo in aanmerking voor de aankooppremie van 5.000 euro.

De Škoda Enyaq 60 Go beschikt standaard over 19″ Proteus velgen, LED-koplampen en elektrisch inklapbare buitenspiegels accentueren het exterieurdesign, vanbinnen vormen het multifunctionele lederen stuurwiel en het 13-inch infotainmentscherm met navigatie en Smartlink de eyecatchers. Daarnaast krijg je binnen de aankoopprijs van 39.990 euro nog parkeersensoren voor- en achteraan, inclusief achteruitrijcamera en automatische klimaatregeling Climatronic. Net zoals de gewone Skoda Enyaq, beschikt de wagen over een 62 kWh batterij (58 kWh bruikbaar), waarmee een rijbereik tot 400 km mogelijk is (WLTP). Snelladen is mogelijk aan 120 kW (DC).

Škoda is dus de zoveelste in de rij om met een aangepaste versie te komen om zo kopers aanspraak te laten maken op de Vlaamse Energie premie. Na aftrek van de premie van 5.000 euro, betalen nieuwe eigenaren nog slechts 34.990 voor hun Enyaq. Al is het nog maar de vraag hoelang het nog zal duren voordat de premie aangevraagd zal kunnen worden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!