Sportief en elektrisch: de Tensoro Neo Carbon van Cannondale betreedt het stadstoneel

DoorMatthias Hautekiet

1 december 2023
Cannondale Tesoro Neo Carbon

Cannondale heeft een nieuwe e-bike op de markt gebracht. De Tensoro Neo Carbon is een elektrische fiets afgeleid van hun professionele racefietsen. De constructeur wil vooral een sportief publiek aanspreken. Deze lichte e-bike is vooral bedoeld voor in de stad en is verkrijgbaar vanaf € 4.999.

Het Nederlandse Cannondale maakt al sinds jaar en dag racefietsen. Hun fietsen rijden mee in de hoogste klassen van de wielersport. Het is dan ook niet verwonderlijk dat heel wat ‘amateurs’ kiezen voor een fiets van het merk. Ondertussen heeft de fietsenconstructeur al meerdere stadsfietsen op de markt gebracht, waaronder enkele e-bikes. De rode lijn bij hun fietsen is een sportieve look en dat is bij de nieuwe Tensoro Neo Carbon niet anders.

De Tensoro Neo Carbon 1 & 2 zijn lichte, elektrische fietsen met een sterke nadruk op sportiviteit, ontworpen om zowel recreatieve fietsers als sportieve rijders aan te spreken. Deze e-bike combineert een sportieve zithouding met een strak design. Het gewicht bedraagt net 16 kg dankzij het gebruik van ‘Series 2-carbon’. Het frame is verkrijgbaar in vijf verschillende maten van XS (157cm – 170cm) tot XL (190cm – 205cm).

Krachtige Bosch aandrijving

Cannondale koos voor degelijke materialen. Voor de aandrijving werkt het samen met Bosch. De krachtige Bosch Performance Line SX middenmotor van 250W en een piekvermogen van 600W. De batterij beschikt over een capaciteit van 400Wh, waarmee een range tot 70 km haalbaar zou moeten zijn. Optioneel kan je nog een range-extender van 250Wh toevoegen om een bereik van 115 km te halen.

Daarnaast krijg je ook de optie tussen een manueel of elektrische schakelapparaat van SRAM. De 12-traps Eagle versnelling maakt dat deze e-bike echt ontworpen is om langere afstanden af te leggen. Kies je voor de Tensero Neo Carbon 1, dan krijg je het elektrische schakelapparaat, maar betaal je € 5.899. Dat is € 900 extra dan de Neo Carbon 2 met een manuele versnelling (€ 4.999).

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!