Porsche investeert 250 miljoen euro in elektrificatie

DoorMatthias Hautekiet

16 november 2023

Porsche bereidt zichzelf voor op de volledig elektrische toekomst van het merk. Hun hoofdfabriek in Stuttgart-Zuffenhausen ondergaat een grondige verbouwing, inclusief uitbreiding, om binnenkort ook elektrische wagens te kunnen bouwen.

Porsche trekt 250 miljoen euro uit voor we werkzaamheden in Zuffenhausen (Stuttgart). Hiermee moeten binnenkort wagens met een verbrandingsmotor en volledig elektrische wagens samen van de band rollen. Naast de klassieke Panamera en Cayenne zullen ook de nieuwste generatie van de elektrische Porsche Macan en de Porsche 718 (BEV) geproduceerd worden.

60 jaar Porsche 911 en 75 jaar Porsche-sportwagens: door die dubbele verjaardag is het een speciaal jaar voor Porsche. De verbouwings- en uitbreidingswerken voor de sportwagenproductie in onze hoofdfabriek zijn een belangrijke mijlpaal voor de site van Zuffenhausen. De verbouwingen zullen een hogere efficiëntie, de hoogste kwaliteitsnormen en een gemengde productie van thermische en elektrische sportwagens mogelijk maken. Hiermee beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in de sportwagenproductie in het kader van de smart factory.

Albrecht Reimold, bestuurslid voor Productie en Logistiek bij Porsche AG

De werken omvatten een grondige modernisering van de huidige productielijn. Daarnaast zullen er automatisch geleide voertuigen (AGV’s) worden ingezet. De AGV’s van de nieuwste generatie zullen de klassieke assemblagelijn vervangen met een ‘Flexiline’ en zo een nog variabeler productieproces mogelijk maken.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!