Renault werkt aan elektrische wagen onder de 20.000 euro

DoorMatthias Hautekiet

15 november 2023

Renault ambieert een betaalbare elektrische auto onder 20.000 euro en lanceert hiervoor Ampere, een nieuwe dochteronderneming. Het doel is om tegen 2031 het Renault/Ampere assortiment uit te breiden naar zeven volledig elektrische modellen, ter bevordering van duurzame mobiliteit

In 2022 aangekondigd en nu officieel gelanceerd: Ampere, de nieuwe dochteronderneming die zich volledig richt op EV’s. In 2024 plant het bedrijf een beursgang. Daarnaast introduceert Ampere de elektrische Twingo, een betaalbare stadswagen die naar verwachting minder dan €20.000 zal kosten. De in Europa geassembleerde EV wordt verwacht in 2025. Ampere heeft ambitieuze doelen om de kosten van EV-ontwikkeling en productie tegen 2027/2028 met minstens 40% te verlagen, ondersteund door een duidelijk stappenplan.

Zeven modellen tegen 2031

Momenteel omvat het Renault-wagenpark slechts drie volledig elektrische modellen. Tegen 2031 streeft Renault naar zeven elektrische voertuigen, waaronder de elektrische Renault Twingo, de Renault Zoe (vervangen door de Renault 5 in 2024), en de Renault Megane E-Tech. In 2024 wordt de Renault Scenic E-Tech verwacht, gevolgd door de Renault Legend in 2025 en de terugkeer van de Renault 4. Meer updates over het laatste model volgen binnenkort.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!