Productie Volvo EX30 komt naar België

DoorMatthias Hautekiet

26 oktober 2023
Volvo EX30 exterior

Volvo zal de nieuwe EX30 ook in België produceren, dat maakt het bedrijf vandaag zelf bekend. Begin 2025 moeten daar de eerste kleine elektrische SUV’s van de band rollen. Goed nieuws voor de vele medewerkers van Volvo Cars in Gent.

De Volvo EX30 werd in juni voorgesteld als ‘betaalbare’ Volvo. Met een startprijs vanaf € 36.794,99 komt deze EV ook in aanmerking voor de Vlaamse aankooppremie van € 5.000. Zijn lage instapprijs voor best veel wagen zorgt wereldwijd voor een grote vraag. De vraag is zelf zo groot dat de huidige productie in Zhangjiakou, China niet volstaat. De beslissing om de Volvo in België te produceren is goed nieuws voor de 7.000 werknemers van Volvo Cars in Gent. Daarnaast past deze ook in de strategie van de Zweedse autobouwer om de wagens te produceren, waar ze verkocht worden. Tenslotte speelt ook de dichte locatie van de haven van Zeebrugge (Port of Antwerp-Bruges) in het voordeel. Dit is de grootste haven voor autotransport wereldwijd.

Onze ambitie is om de EX30 wereldwijd aan een aantrekkelijke prijs te verkopen, wat de overgang naar elektrisch rijden voor meer mensen mogelijk zal maken en tegelijk een positieve invloed zal hebben op onze marges. De productie voor dit model ook in Gent opstarten, is een logische stap omdat we aan de wereldwijde sterke vraag naar onze kleine elektrische SUV tegemoet willen komen.

Jim Rowan, CEO van Volvo Cars

De Volvo EX30 speelt een cruciale rol in de elektrificatieplannen, aangezien Volvo Cars verwacht dat de wagen een aanzienlijke bijdrage zal leveren aan zijn groei- en winstdoelstellingen. Dat maakt van de Volvo EX30 een hoeksteen in de huidige strategische transformatie van Volvo Cars. De Volvo EX30 is naast het XC40- en C40-model de derde volledig elektrische Volvo die in Europa zal worden geproduceerd. Daarmee wordt de productiecapaciteit voor elektrische wagens van Volvo Cars in de regio versterkt en wordt de belangrijke rol die de fabriek in Gent speelt in de elektrificatiestrategie van het bedrijf benadrukt.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!