Eerste reactie van Vandoorne en Vergne na contractverlenging

DoorJens Mommens

28 september 2023
Helmet swap between VERGNE Jean-Eric (fra), DS Penske Formula E Team, Spark-DS, DS E-Tense FE23, portrait and VANDOORNE Stoffel (bel), DS Penske Formula E Team, Spark-DS, DS E-Tense FE23, portrait during the 2023 Hankook London ePrix, 12th meeting of the 2022-23 ABB FIA Formula E World Championship, on the ExCeL London from July 29 to 30, 2023 in London, United Kingdom - Photo Germain Hazard / DPPI

Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne werden vandaag herbevestigd als rijders bij het DS Penske Formula E Team. EVolution.be sprak met hen na de aankondiging.

Foto © DS Automobiles

Ik ben verheugd dat we de reis die we een jaar geleden met dit team zijn begonnen, kunnen voortzetten. Consistentie en stabiliteit vormen de basis van ons toekomstige succes. JEV en ik zijn een van de beste duo’s ter wereld. We hebben het afgelopen seizoen een aantal belangrijke stappen gezet en we worden samen steeds sterker! Consistentie in prestaties is ons doel voor komend seizoen. Het uiteindelijke doel is het winnen van het kampioenschap. Ik verheug me erop om dat momentum verder uit te bouwen en veel trofeeën te winnen met het team. Ook ik ben niet blij met de WEC en Formula E kalender. Zelf geef ik voorrang aan het FE kampioenschap.

Stoffel Vandoorne, 2022 FE Wereldkampioen

Ik ben erg blij dat ik het avontuur met DS PENSKE kan voortzetten! Dezelfde teamgenoot, dezelfde Gen3-wagen. Nu er een hoofdstuk is afgesloten, moeten we ons richten op wat er voor ons ligt. Ik hou van racen en vooral van winnen: dat is een heel speciaal gevoel dat ik met het team opnieuw wil beleven. Ik heb een echte vertrouwensband met de ingenieurs en de monteurs; hun toewijding en harde werk is echt inspirerend. Ik wil het vertrouwen belonen dat Jay Penske en de rest van het team in mij hebben gesteld. Aan het begin van een seizoen gaan alle punten terug naar nul. Met Stoffel vormen we een solide duo. We hebben een paar goede races gereden en we werken keihard om weer terug aan de top te komen. We moeten gewoon proberen om het beter te doen en we zullen niet stoppen tot we dat doen. Mijn absolute focus en vastberadenheid zijn op het hoogste niveau en mijn motivatie is hoger dan ooit om nog meer titels mee naar huis te nemen met dit fantastische team! Het is spijtig dat er een clash is tussen de WEC en de Formula E kalender. Ik denk dat beiden kampioenschappen dit moeten bekijken en samen zitten.

Jean-Éric Vergne, 2018 & 2019 FE-kampioen

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!