DS Penske ook in 2024 met Vandoorne en Vergne

DoorMatthias Hautekiet

28 september 2023
VERGNE Jean-Eric (fra), DS Penske Formula E Team, Spark-DS, DS E-Tense FE23, VANDOORNE Stoffel (bel), DS Penske Formula E Team, Spark-DS, DS E-Tense FE23, portrait autograph session, session autographe during the 2023 Sao Paulo ePrix, 5th meeting of the 2022-23 ABB FIA Formula E World Championship, on the Sao Paulo Street Circuit from March 23 to 25, 2023 in Sao Paulo, Brazil - Photo Antonin Vincent / DPPI

Het DS Penske Formula E-Team gaat ook in 2024 verder met Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne. DS Automobiles en Penske Autosport kiezen zo voor standvastigheid voor het tiende seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap.

Foto © DS Automobiles

DS Penske is een van de meest succesvolle teams op de FE-grid. Het won 16,84% van alle races waar het team aan deelnam. Geen enkel team doet beter. Ook in bij het aantal podiums staat het team in de top drie (enkel Envision en Abt doen beter). Het afgelopen seizoen was er er eentje met gemengde resultaten. Met hun beslissing om ook in het tweede jaar met de Gen3-wagen met dezelfde rijders verder te gaan, hoopt het team vanaf het begin aan de top mee te kunnen strijden.

Vorig jaar hadden we een aantal hoogtepunten met de overwinning in India, podiumplaatsen in Kaapstad en Berlijn en een polepositie in Sao Paulo, maar we beleefden ook een aantal moeilijkere momenten. Door al deze hoogte- en dieptepunten heen was er één grote constante: onze rijders! Ze waren constant snel en altijd vastbesloten om het beste van zichzelf te geven, zowel op als naast de baan. Om die redenen zijn we erg blij dat we dit avontuur samen met onze twee kampioenen kunnen voortzetten. We zijn het enige team met twee wereldkampioenen en met hun talent als basis zullen we het komende seizoen bouwen door tijdens elk raceweekend bijzondere aandacht te besteden aan voorbereiding en prestaties.

Eugenio Franzetti, directeur bij DS Performance

Op 9 oktober volgt nog de voorstelling van de livery van de DS E-TENSE FE23.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!