Maserati maakt 2024 FE line-up bekend

DoorMatthias Hautekiet

27 september 2023

Maserati MSG Racing kondig vandaag aan, dat Maximilian Günther en Jehan Daruvala de Italiaanse drietand zullen gaan verdedigen in 2024. Een sterke line-up om punten te scoren in het tiende seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap.

Foto © Maserati MSG Racing

Met de keuze voor Günther en Daruvala kiest Maserati voor een evenwicht tussen ervaring en opkomend talent. Nog volgens het team is dit een van de jongste rijdersduos ooit in het kampioenschap. Daruvala mag dan wel een rookie zijn, hij is geen onbekende in de wereld van de Formula E. De ex F2-rijder reed al twee rookietests tijdens het afgelopen seizoen. In Berlijn zette hij de zesde snelste tijd (1:05.922) neer. Tijdens de tweede rookietest in Rome kon hij geen tijd neerzetten door problemen met de Mahindra M9Electro.

We zijn enthousiast over onze line-up voor seizoen 10 en zijn ervan overtuigd dat de combinatie van Max’ ervaring en Jehans vastberadenheid een competitieve combinatie zal opleveren. Max heeft indruk op ons gemaakt tijdens het seizoen 2022/23 en het was een logische beslissing om onze samenwerking voort te zetten. Hij heeft een enorme snelheid, een goed begrip van het GEN3-pakket van de Formule E en met vijf seizoenen ervaring – ondanks zijn leeftijd van slechts 26 jaar – heeft hij een indrukwekkende hoeveelheid kennis. Die ervaring zal van onschatbare waarde zijn voor Jehan, die eerder dit jaar al veelbelovend was tijdens zijn twee testritten met Mahindra. De afgelopen vier jaar heeft hij in de Formule 2 honger en vastberadenheid getoond en duidelijk laten zien dat hij heeft wat nodig is om races te winnen. Nu is Jehan klaar om het werk te doen dat nodig is om te slagen in de Formule E. In seizoen 9 hadden we te maken met veel hoogte- en dieptepunten, maar we hebben veel geleerd van elk scenario dat we tegenkwamen. Nadat we in de zomer een aantal positieve resultaten hebben geboekt, kijken we ernaar uit om seizoen 10 van start te laten gaan en met onze line-up hebben we er alle vertrouwen in dat we vooraan mee kunnen strijden.

James Rossiter, Teambaas bij Maserati MSG Racing

Günther is met zijn vijfde FE-seizoen dan weer een ervaren rot. Het afgelopen seizoen was zijn beste tot nu toe. De Duitser kon twee maal starten vanaf polepositie en eindigde vier keer op het podium. In het eindklassement werd hij zevende.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!