WEC: Stoffel Vandoorne in 2024 rijder bij het Peugeot Sports Team

DoorMatthias Hautekiet

21 september 2023
VANDOORNE Stoffel (bel), Peugeot TotalEnergies, Peugeot 9x8, portrait during the 6 Hours of Fuji 2023, 6th round of the 2023 FIA World Endurance Championship, from September 7 to 10, 2023 on the Fuji Speedway, in Oyama, Japan - Photo Antonin Vincent / DPPI

Stoffel Vandoorne maakt in 2024 promotie bij het Peugeot TotalEngergies Team. Vanaf volgend WEC-seizoen neemt hij er de rol van racepiloot op zich.

Foto © Peugeot Sport

Vandoorne is op dit moment al reservepiloot bij Peugeot Sports en mag volgende jaar ook echt gaan racen in het FIA World Endurance Championship. Onze landgenoot neemt er het zitje van de Amerikaan Gustavo Menezes over. Die kondigde een tijdje terug aan te stoppen bij het team. Onze landgenoot is geen onbekende in het kampioenschap. Hij maakte in 2019 zijn Endurance Debuut in de LMP1 met SMPO Racing. In 2021 streed hij in de LMP2-klasse met JOTA, waarmee hij ook op het podium eindigde tijdens de 24 Hours of Le Mans. Stoffel Vandoorne heeft als reserverijder al heel wat ervaring met de Peugeot 9×8. Zo verving hij al Nico Müller tijdens de 6 Hours of Fuji eerder deze maand.

Ik ben erg blij om bij het team te komen als officiële piloot voor het seizoen 2024. Ik heb het FIA WEC altijd gewaardeerd en ik ben er bekend mee omdat ik er in 2019 en 2021 heb geracet.  Mijn doel was duidelijk om terug te komen naar dit kampioenschap en nog meer nu met de Hypercar-klasse, met zoveel fabrikanten. De kans krijgen om te strijden voor de overwinning en tijdens de 24 uur van Le Mans is fantastisch en ik denk dat het voor veel piloten een droom is. Ik ben erg blij om deel uit te maken van dit team en ik ben heel enthousiast om de PEUGEOT kleuren te verdedigen.”

Stoffel Vandoorne

Vandoorne zal zijn officiële racedebuut maken tijdens tijdens de FIA WEC-race in Qatar op 2 maart 2024.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!