UPDATE: Stoffel Vandoorne maakt zijn entree in de WEC

DoorJens Mommens

28 augustus 2023
VANDOORNE Stoffel (bel), Peugeot TotalEnergies Reserve Driver, portrait during the 6 Hours of Spa-Francorchamps 2023, 3rd round of the 2023 FIA World Endurance Championship, from April 27 to 29, 2023 on the Circuit de Spa-Francorchamps, in Stavelot, Belgium - Photo Florent Gooden / DPPI

Landgenoot Stoffel Vandoorne zal naar alle waarschijnlijkheid in Fuji plaats nemen in de #94 Peugeot 9X8. De West-Vlaming zou het stoeltje overnemen van Nico Müller. Door een blessure aan het linker sleutelbeen kan Müller niet deelnemen aan de FIA WEC race in Japan. Dat laat de Duitser weten via zijn Instagram pagina. Een officiële bevestiging van het Peugeot Sport team is er nog niet over de vervanging, maar gezien Stoffel reserve rijder is voor het team lijkt dit een makkelijke keuze.

UPDATE: Ondertussen heeft Peugeot Sport in een persbericht bevestigd dat Stoffel Vandoorne zal instappen in Fuji.

“Het doel voor deze race is om te blijven laten zien dat we in staat zijn om op regelmatige basis en met onze beide auto’s te strijden voor de eerste plaatsen en voor podiumplaatsen. We zullen dus hetzelfde prestatieniveau moeten hebben als in Monza voor de laatste twee races in Fuji en Bahrein. De Fuji Speedway is een circuit met lastige weersomstandigheden en we hebben in het verleden laten zien dat we het in dit geval heel goed doen. Het is ook een circuit dat ons in het verleden goed beviel, vorig jaar zijn we er qua prestaties en betrouwbaarheid op vooruit gegaan. Helaas kan Nico deze ronde niet racen en we wensen hem een spoedig herstel. Stoffel Vandoorne heeft al ons vertrouwen en we weten dat hij snel kan invallen en het maximale kan geven. We gaan het laatste deel van het seizoen in en ons doel is om de laatste twee races 100% betrouwbaar te zijn en met onze beide PEUGEOT 9X8’s vooraan mee te vechten. We zullen ons zo goed mogelijk voorbereiden op deze twee races en proberen consistent te zijn in onze prestaties en resultaten.”

Olivier Jansonnie – technisch directeur Peugeot Sport

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!