Onderweg met de Segway P65E

DoorRedactie

20 september 2023

Ninebot / Segway is een gevestigde waarde in de wereld van de E-Steps. Wereldwijd is het een van de best verkopende merken, althans als je alle kopieën en Chinese namaak erbij neemt. Wij konden enkele modellen uit hun gamma testen. De review van de Segway P65E is de tweede in deze reeks.

De P65E is een elektrische step uit de premium-reeks van Segway. De typeaanduiding ‘65’ slaat hier op het aantal kilometer dat je op 1 batterijlading moet kunnen afleggen. Tijdens onze test, en met een constante snelheid van 25 km/u, lag het bereik net boven de 50 km. Op zich geen al te slechte range. De benodigde energie wordt geleverd door een batterij van 561 W. Volledig opladen (0-100%) duurt zo’n vier uur met de ingebouwde lader. De maximumsnelheid ligt op 25 km/u, maar is snel bereikt dankzij de krachtige motor van 980 W. Zo zijn hellingen tot 22% een koud kunstje. Ook terug stilstaan doe je snel en veilig dankzij de schijfrem met dubbele piston vooraan en de elektronische rem op het achterwiel. Net zoals bij de Ninebot F2 Pro E bedien je de hoorn en de richtingaanwijzers eenvoudig met je linkerhand aan de knoppen op het stuur. Door het brede deck en het lage zwaartepunt, is deze step zeer stabiel en wendbaar. Je merkt duidelijk dat de step ontwikkeld is om 45 km/u te kunnen rijden in de VS. Het is dus jammer dat we het in Europa moeten doen met slechts de helft van die snelheid.

App of NFC-kaart

Om de step te ontgrendelen, heeft Segway gekozen voor een beveiliging met NFC-kaart of app. Zonder kan je de step niet starten. Bij een poging om de step op te tillen of te verplaatsen, weerklinkt een luid alarm. Ben je je NFC-kaart vergeten en is de batterij van de GSM leeg, dan kan je een vooraf ingestelde cijfer code ingeven met de richtingaanwijzers. Daarna kan je je smartphone opladen via de geïntegreerde USB-C poort. De step rijdt best soepel dankzij de 10,5” grote SegPower Cross Season banden. Althans, zolang je op vlak asfalt kan rijden. Tijdens onze test misten wij toch de vering. Toch een rare keuze van Segway om toch voor offroad type banden te kiezen, maar niet voor vering. Dus indien dit voor jou een breekpunt is, kan je misschien toch beter kiezen voor de krachtigere Segway P100SE. 

De Segway P65E is verkrijgbaar voor € 999 op de website van Segway.

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!