Volvo geeft meer duidelijkheid over productie EX90

DoorMatthias Hautekiet

21 juli 2023
Volvo EX90

De volledig elektrische Volvo EX90 moest normaal eind dit jaar van de band rollen. Maar in mei werd al aangekondigd dat die datum niet haalbaar zou zijn. Twee maanden later geeft Volvo nu meer uitleg over dit uitstel.

De nieuwe generatie Volvo EX90 wordt uitgerust met LIDAR (Laser Imaging Detection And Ranging). Hier is het volgens Volvo mogelijk om voetgangers en andere weggebruikers te detecteren tot 250 meter ver. Hiervoor gaat het bedrijf een partnerschap aan met Luminar, dat ook al met Audi, Mercedes en Nissan samenwerkt. De software hiervoor moet Volvo grotendeels zelf schrijven en dat blijkt nu complexer dan eerst gedacht. Omdat de Zweedse autobouwer enkel een afgewerkte wagen op de markt wil brengen, wordt de productie nu dus uitgesteld naar de zomer van 2024. Alleen zo kan Volvo garanderen dat de LIDAR op de EX90 werkt zoals verwacht.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!