Porsche opent exclusieve Charging Lounge

DoorMatthias Hautekiet

26 juli 2023

Porsche wil, analoog met Tesla, een eigen netwerk van snelladers uitbouwen doorheen Europa. Porsche zou Porsche niet zijn, als ze ook het premium gevoel dat bij hun merk hoort zouden terugbrengen in hun Porsche Charging Lounges. De eerste lounge is zopas geopend in Bingen am Rhein, een strategische locatie ten westen van Frankfurt. Terwijl u dit leest worden er bijkomende lounges in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland gebouwd.

De eerste van deze premium laadlounges werd zopas geopend nabij het kruispunt waar de A60 en de A61 samenkomen. Laden kan je aan zes 300 kW DC-laders en vier 22 kW AC-laders van Alpitronic, die u ook al kent van Fastned. Vanaf 2024 worden deze geüpgraded naar 400 kW. Voor de stroomtoevoer maakt Porsche gebruik van 100% hernieuwbare energiebronnen. Tijdens het laden kunnen Porsche-rijders in alle rust ontspannen in de lounge. Deze beschikken allemaal over frisdranken, snacks, analoge en digitale media en snelle wifi. Betalingen zijn er mogelijk met debiet- of kredietkaart en Apple of Google Pay. Daarnaast is er ook een “smart spiegel” waar je workouts kan doen.

De Porsche Charging Lounges zijn geïntegreerd in de Porsche Charging Service en worden weergegeven worden in het navigatiesysteem. Laden kan er aan 33 cent per kWh. Om toegang te krijgen tot de laadstations en de lounge moet je beschikken over een Porsche ID, een Porsche Charging laadpas of een QR-code in de MyPorsche app. Zonder gaat de slagboom helaas niet open.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!