Meer details over de MINI Cooper E en Cooper SE bekend

DoorMatthias Hautekiet

20 juli 2023

Begin 2024 komt de volgende generatie MINI, de vijfde al ondertussen, op de markt. Potentiële kopers zullen naast de keuze voor benzine ook kunnen kiezen tussen twee elektrische varianten. Maak kennis met de MINI Cooper E en de Mini Cooper SE.

Het interieur van deze nieuwe MINI’s is een ode aan deze uit de jaren 50. Net zoals toen beschikt de wagen enkel over een centraal display waar alle informatie en rijhulpsystemen op te zien zijn. Van een traditionele tellerpartij achter het stuur is geen sprake meer. Wel krijg je een klein head-up display om essentiële zaken zoals de snelheid te zien.

De MINI Cooper E beschikt over één elektromotor van 135 kW (184 pk) en een batterij van 40,7 kWh. Hiermee zou een bereik van 300 km mogelijk moeten zijn. Kies je voor de MINI Cooper SE, dan krijg je een motor van 160 kW (218 pk). De accu van 54,8 kWh moet je dan 400 km ver brengen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!