Renault vindt de Scénic opnieuw uit

DoorMatthias Hautekiet

17 juli 2023

Bijna 30 jaar geleden, in 1996, verscheen voor het eerst de Scénic, toen nog als Renault Megane Scénic. De auto wordt algemeen beschouwd als de eerste compacte MPV in de Europese autogeschiedenis. De naam verwijst naar een aanwakkerend verlangen om te reizen en de buitenwereld te verkennen. Inmiddels zijn we vier generaties verder en die blinken allemaal uit door dezelfde voordelen: binnenruimte, nuttige technologie en veiligheid. En dat geldt ook voor de nieuwe Scenic E-Tech electric.

Renault kiest ervoor om zijn gloednieuwe, volledig elektrische gezinsauto de naam Scenic E-Tech electric te geven. Hij biedt nog steeds dezelfde voordelen als de voorgaande generaties, maar is radicaal opnieuw uitgevonden. Sylvia Dos Santos, Model-naming Strategy Manager bij de Global Marketing Department van Renault, vertelt ons over de auto en hoe deze in de loop der jaren is veranderd. Alles is nieuw, behalve de naam.

De jaren 90 waren hoogtijdagen voor de reputatie van Renault als fabrikant van auto’s voor het leven en om in te leven. Zo introduceerde Renault in 1984 de Espace, een MPV in het hogere segment, en in 1993 de olijke Twingo als echte stadsauto. In 1991 liet Renault de wereld op de autosalon van Frankfurt kennismaken met de eerste compacte MPV voor gezinnen: de Scénic, een conceptmodel dat de reputatie van het merk nogmaals bevestigde. De productieversie stond in 1996 bij de dealers.

De Scénic, destijds Megane Scénic, werd van binnenuit ontworpen met het oog op het welzijn van elke passagier. Het was een cocon, een zogenaamde monospace, voor reizen: baanbrekend, veilig, comfortabel en vriendelijk. Zijn modulaire vermogen was verbluffend, hij zat vol baanbrekende technologie en zijn ramen waren groter dan gebruikelijk. Met andere woorden, het ontwerp was een klasse apart en gemaakt om onvergetelijke ervaringen mee te beleven.

De elektrische Scenic E-Tech is de gezinsauto van morgen

Om nog een stap verder te gaan in de richting van meer verantwoorde, veiligere auto’s boordevol innovatie en technologie, besloot Renault een nieuwe dimensie toe te voegen aan de naam Scenic. In 2022 toonde Renault zijn baanbrekende concept car Scenic Vision en luidde daarmee de vijfde generatie van de Scenic in. De uitnodiging om te gaan reizen wordt door Renault opnieuw uitgevonden met een hightech, verbonden auto die de strategie van de Groep voor duurzame ontwikkeling en veiligheid belichaamt. De Renault Scenic E-Tech electric wordt dit jaar onthuld op de IAA Mobility in München in september. Houd de site in de gaten voor meer informatie over deze nieuwe gezinsvriendelijke, volledig elektrische auto, die nog meer dan zijn voorgangers baanbrekender, gedurfder en meer bij de tijd dan ooit zal zijn.

(persbericht)

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!