FE Portland: Rast snelste tijdens eerste vrije training

DoorMatthias Hautekiet

24 juni 2023

René Rast wist de snelste tijd, 1:09.054, neer te zetten tijdens de eerste vrije training in Portland. Het is de eerste keer dat de McLaren-rijder dit seizoen een top vijf plaats haalt. Daarnaast brak het FIA Formula E kampioenschap meerdere serierecords.

Foto © Formula E

Amper 0.172 seconden op Rast volgt de DS van Jean-Éric Vergne (1:09.226). Dan Ticktum (NIO333) eindigt derde met 1:09.390. Sam Bird (Jaguar) en Maximilian Günther (Maserati) ronden de top vijf af met 1:09.538 en 1:09.565. Stoffel Vandoorne (DS) plaatste zich met 1:09.644 op een zevende plaats. De sessie verliep rustig, afgezien van enkele rijders die even het gras opzochten.

Daarnaast werden er ook heel wat snelheidsrecords gebroken op de Portland International Raceway. Zo wist Mitch Evans zijn Jaguar naar 276,6 km/u te sturen. De hoogste snelheid ooit genoteerd in een Formula E wagen. Dit circuit belooft ons alvast veel snelheid voor de race deze nacht. Ook Edoardo Mortara (Maserati) brak een record. Hij is de eerste rijder die over een gemiddelde snelheid van meer dan 160 km/u haalde in één ronde. Uiteindelijk deden alle rijders hem na. Maar toch een uitzonderlijke prestatie van deze Gen3 wagens.

De rest van het weekend
  • Zaterdag 24 juni
    • 19u30 – 20u15: Tweede Vrije Training (YouTube & Eurosport.com)
    • 21u40 – 22u55: Kwalificaties (Eurosport.com)
  • Zondag 25 juni
    • 2u03 – 3u30: Race (Eurosport.com & RTBF Auvio)

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!