FE Jakarta: Günther opnieuw snelste tijdens derde vrije trainingen

DoorMatthias Hautekiet

4 juni 2023

Nadat Pascal Wehrlein (Porsche) overtuigend kon winnen tijdens de E-Prix op zaterdag, krijgen de teams en rijders vandaag een nieuwe kans in Jakarta. Ook op zondag is Maximilian Günther die de snelste is tijdens de vrije training. De Maserati-rijder was eerder al de snelste tijdens beide vrije training en de kwalificaties op zaterdag. De tijd van Günther, 1:07.552, is goed voor de snelste ronde tot nu toe op Ancol Beach. Jake Dennis (Andretti) staat tweede met 1:07.861. Mortara (Maserati) rond de top drie af. Op deze 100ste racedag voor DS staat Vandoorne negende (1:08.034), met Vergne elfde (1:08.189). Maar tijden tijdens een oefensessie zijn minder van belang. De teams proberen immers hun geüpdate software te testen voor de race later.

Foto’s © Formula E

Om 5u40 volgen nog de kwalificaties. De elfde race van het 2023 ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap start om 10u03. Voor deze race werden er 2 extra rondes toegevoegd, waardoor de teams hun energiemanagement volledig moeten omgooien.

Top tien tijdens FP3 – Jakarta E-Prix © Formula E

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!