FE Jakarta: Porsche en Pascal Wehrlein vieren feest

DoorJens Mommens

3 juni 2023
94 Pascal Wehrlein (Porsche) 2023 ABB FIA FORMULA E SABIC Berlin E-Prix on 22 - 23 April 2023 at Berlin Tempelhof, Berlin - Germany

Nick Cassidy (Envision) voorspelde het al tijdens de voorbeschouwing: “Het wordt een saaie race”. En spektakel kregen we inderdaad niet echt. Het is Porsche rijder Pascal Wehrlein die als eerste over de streep rijdt en met de beker naar huis gaat. Jake Dennis (Andretti) had meer energie over dan Wehrlein, maar slaagde er niet in om de Porsche nog voorbij te gaan in de laatste ronde. De Brit werd tweede. Het werd opnieuw een sterke race voor de Porsche powertrain. Maximilian Günther (Maserati) kon de dominantie van het weekend niet doorzetten in de race. Günther, die vanop pole startte, finisht als derde in een zeer warm en vochtig Jakarta.

Het werd niet helemaal een saaie race voor Nick Cassidy, zoals hij eerder voorspelde. Hij had een kort gevecht, inclusief wat contact tussen de wagens, met Jean-Eric Vergne (DS Penske). Vergne werd de winnaar hiervan en kon P5 behouden. Mitch Evans (Jaguar) en Sam Bird (Jaguar) zorgde voor de eerste en enige gele vlag in ronde 34 van de 36. Opnieuw tikte Sam Bird (Jaguar) zijn teamgenoot van de baan. Evans kon de race als enige niet uitrijden hierdoor.

Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) kende een goede start en reed meteen van plaats vijf naar plaats drie. Na het opgebruiken van de Attack Modes was het Jake Dennis (Andretti) die uiteindelijk het gevecht voor P3 won, waardoor Stoffel als vierde over de streep kwam.

In het kampioenschap is er maar 2 punten verschil tussen leider Nick Cassidy (Envision) en runner up Pascal Wehrlein (Porsche).

Morgen om 10u03 gaan we opnieuw racen in Jakarta.

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!