FE Jakarta: een tweede pole voor Maximilian Günther

DoorMatthias Hautekiet

4 juni 2023

Maximilian Günther (Maserati) doet het opnieuw. De Duitser was eerder vandaag al de snelste tijdens de derde vrije trainingen en haalt nu zijn tweede Formula E polepositie binnen. In de duels versloeg hij Stoffel Vandoorne (DS), Edoardo Mortara (Maserati) en Duidelijk een goed weekend voor de Duitser die zijn wagen meer dan onder controle heeft. Dennis neemt de tweede startplek in. Evans (Jaguar) en Mortara starten op de tweede rij. Vandoorne start net zoals gisteren op de vijfde stek.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

Voor deze tweede race van het weekend lijkt het podium al beslist. Zowal Günther, Dennis en Wehrlein toonden zich gisteren heel sterk. Enkel Mortara, Vandoorne of Vergne lijken nog roet in het eten te kunnen strooien. Al lijkt de DS van die laatste twee nog werk te hebben op het vlak van energie-efficiëntie. Met nieuwe kennis over de banden en data hier in Jakarta, krijgen we hopelijk een ‘actievere’ race dan gisteren.

Voorlopige startvolgorde
 1. Maximilian Günther (Maserati)
 2. Jake Dennis (Andretti)
 3. Mitch Evans (Jaguar)
 4. Edoardo Mortara (Maserati)
 5. Stoffel Vandoorne (DS)
 6. Pascal Wehrlein (Porsche)
 7. Sacha Fenestraz (Nissan)
 8. Jake Hughes (McLaren)
 9. Jean-Éric Vergne (DS)
 10. Nick Cassidy (Envision)
 11. António Félix da Costa (Porsche)
 12. Norman Nato (Nissan)
 13. Sébastien Buemi (Envision)
 14. Sam Bird (Jaguar)
 15. Sérgio Sette Câmara (NIO 333)
 16. René Rast (McLaren)
 17. David Beckmann (Andretti)
 18. Nico Müller (Abt Cupra)
 19. Dan Ticktum (NIO 333)
 20. Lucas di Grassi (Mahindra)
 21. Roberto Merhi (Mahindra)
 22. Robin Frijns (Abt Cupra)

De elfde ronde van het 2023 ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap start straks om 10u03.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!