FE Berlijn: Vandoorne en Günther snelste tijdens eerste twee vrije trainingen

DoorMatthias Hautekiet

22 april 2023
2023 ABB FIA FORMULA E SABIC Berlin E-Prix on 22 - 23 April 2023 at Berlin Tempelhof, Berlin - Germany

Stoffel Vandoorne (DS) en Maximilian Günther (Maserati) topten de timings tijdens de eerste twee trainingsessies. Hiermee toont DS aan dat ze terug meespelen aan de top van het veld. Al is het natuurlijk nog even afwachten tot de kwalificaties en race later vandaag.

De eerste vrije training op zaterdag verliep zonder incidenten. Het DS Penske team heeft duidelijk hard gewerkt de afgelopen weken. Het is namelijk Stoffel Vandoorne die er met de snelste tijd, 1:05.803, gaat lopen. Daarna volgen Jake Dennis (Andretti, 1:05.888) en Maximilian Günther (Maserati, 1:05.891). Vandoorne’s teamgenoot, Jean-Éric Vergne, eindigt net buiten de top vier met 1:05.955.

Tijdens de tweede vrije training is het Günther die de snelste tijd (1:05.30) weet neer te zetten. De tweede en derde tijd gaan naar Nick Cassidy (Envision – 1:05.556) en Jean-Éric Vergne (1:05.600). Vandoorne eindigt met een tijd van 1:05.639 op de vijfde plek. Even werd de sessie onderbroken toen Oliver Rowland (Mahindra) zich verremde en in de bocht een de muur inschoof.

Om 10u40 starten de kwalificaties, waarna de eerste race van het weekend volgt om 15u04.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!