FE Berlijn: Buemi start vanop pole

DoorMatthias Hautekiet

22 april 2023

Sébastien Buemi (Envision) start de zevende race van het seizoen vanop pole positie. Met zestien starts vanop de eerste stek is hij tevens recordhouder in het kampioenschap. De Zwitser reed een sterke kwalificatie en won achtereenvolgend van Cassidy (Envision), Vandoorne (DS) en Bird (Jaguar). Die laatste zal starten vanop de tweede stek. Stoffel Vandoorne, die gisteren al de snelste tijd neerzette tijdens de vrije training, was ook vandaag de snelste van zijn groep. Hij moest het in de halve finales echter de duimen leggen tegen Buemi.

Startvolgorde

 1. Sébastien Buemi (Envision)
 2. Sam Bird (Jaguar)
 3. Stoffel Vandoorne (DS)
 4. Dan Ticktum (NIO333)
 5. Jake Dennis (Andretti)
 6. Nick Cassidy (Envision)
 7. Sérgio Sette Câmara (NIO333)
 8. Maximilian Günther (Maserati)
 9. Mitch Evans (Jaguar)
 10. Jean-Éric Vergne (DS)
 11. Edoardo Mortara (Maserati)
 12. Jake Hughes (McLaren)
 13. André Lotterer (Andretti)
 14. René Rast (McLaren)
 15. Pascal Wehrlein (Porsche)
 16. Norman Nato (Nissan)
 17. Nico Müller (Cupra)
 18. Sacha Fenestraz (Nissan)
 19. António Félix da Costa (Porsche)
 20. Lucas di Grasi (Mahindra)
 21. Oliver Rowland (Mahindra
 22. Robin Frijns (Cupra)

De race start straks om 15 uur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!