FE Berlijn: stemmen uit de paddock

DoorMatthias Hautekiet

21 april 2023
Stoffel Vandoorne (DS Penske) 2023 ABB FIA FORMULA E SABIC Berlin E-Prix on 22 - 23 April 2023 at Berlin Tempelhof, Berlin - Germany

Dit weekend is Berlijn de plaats bij uitstek waar u als fan van elektrische autosport aanwezig moet zijn. Nog voor de rijders ook maar een meter gereden hebben, spraken wij met enkele van hen.

Regerend kampioen, Pascal Wehrlein (Porsche)

Het is een thuisrace voor het team en mezelf. We kijken dan heel erg uit naar dit raceweekend. Is leuk dat familie, vrienden en heel wat fans aanwezig kunnen zijn, maar we mogen ons niet laten afleiden hierdoor. Dit weekend is ongelooflijk belangrijk voor het kampioenschap. De afgelopen races hebben we al bewezen dat we het kunnen en dat moeten we dit weekend ook doen”.

Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS)

“Na een moeilijke start van het seizoen gaan we met opgeheven hoofd het weekend in. Er is duidelijk progressie merkbaar en op die trend moeten we blijven inzetten. Vooral tijdens de kwalificaties doen we het al veel beter dan in het begin van het seizoen, maar ook tijdens de race zelf hebben we duidelijk pace. Het helpt wel dat we dit circuit goed kennen. Ik scoorde er al heel wat punten met Mercedes en ook DS wist hier al goed te scoren. Een podium plaats zal er waarschijnlijk niet inzitten. Daarvoor lopen we misschien nog iets te ver achter op Jaguar en Porsche, maar punten scoren moet lukken. Ik kijk er alvast naar uit om opnieuw op een van mijn favoriete circuits te gaan rijden”.

Een hoopvolle Frijns (Abt Cupra)

“Ik ben blij om hier vandaag te staan. Na een lange revalidatie door mijn breuk, was het enkele weken terug in Sao Paulo een uitdaging om terug te racen. Als team is het sowieso al een moeilijk seizoen. We moeten echt zoeken naar de juiste strategie en kijken wat wel en niet werkt. Dat ik er dan twee maand niet bij was, helpt natuurlijk niet. Het is nu vooral belangrijk om zoveel mogelijk data te verzamelen en te blijven proberen. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat we er volgend seizoen staan”.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!