Elektrische KIA EV3 beschikbaar voor minder dan € 40.000

DoorMatthias Hautekiet

8 juli 2024
Nieuwe elektrische KIA EV3 kent zijn prijs

Het is eind mei wanneer KIA haar nieuwste elektrische wagen voorstelt. Vandaag maakt de invoerder nu ook de prijzen bekend voor de KIA EV3. Zo is de compacte SUV verkrijgbaar vanaf 41.190 euro, maar na aftrek van een korting zakt hij onder de grens van 40.000 euro. Dit maakt hem dus meteen ook aantrekkelijk voor de Vlaamse EV-premie van 5.000 euro.

Foto © KIA

De nieuwe KIA EV3 lijkt één van de beste EV’s van het moment te worden. Zo beschikt hij over een grote batterij van 81,4 kWh, wat ongezien is in zijn prijscategorie. Zo kan deze EV volgens de WLTP-norm een afstand van 600 kilometer afleggen, wat een grote autonomie is voor een wagen van iets meer dan 41.000 euro. Nog straffer is het als je weet dat dit de enige wagen is met zo’n groot bereik die in aanmerking komt voor de Vlaamse aankooppremie voor een elektrische wagen. Al moeten we hierbij wel vermelden dat de wagen nog ingeschreven moet worden voor 31/12/2024, ervan uitgaand natuurlijk dat de nieuwe Vlaamse Regering zich aan het huidige decreet zal houden. Het zal er dus om spannen.

Vier uitrustingsniveaus

Wanneer de configurator opent in september, zullen er vier verschillende uitrustingsniveaus beschikbaar zijn: Business, Earth, Business Plus en GT Line. Al zit de KIA EV3 net zoals zijn grotere broer, de EV9, al vanaf de basisuitvoering goed in de opties. Zo beschikt hij standaard over het grote driedelige display, automatische airco, LED-koplampen, parkeersensoren voor- en achteraan inclusief achteruitrijcamera. Naarmate de pakketten en prijs stijgt, komen daar nog een warmtepomp, V2L, V2G, zetelverwarming of elektrisch verstelbare zetels bij. De hoogste uitvoering (GT Line) zal beschikbaar zijn vanaf 50.390 en beschikt naast een sportievere look ook over grotere velgen en heel wat extra veiligheidssystemen aan toe.

De KIA EV3 is vanaf vandaag te bestellen bij alle dealers in België. De eerste levering worden dit najaar verwacht.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!