Nieuwe elektrische Opel Frontera verkrijgbaar vanaf € 28.990

DoorMatthias Hautekiet

5 juli 2024
Nieuwe elektrische Opel Frontera kent zijn prijs.

De nieuwe Opel Frontland werd in april voorgesteld en nu geeft Stellantis ook zijn prijs mee. Voor de elektrische Opel Frontland betaal je minstens 28.990 euro in de basis uitvoering. De eerste leveringen moeten nog voor het einde van het jaar plaatsvinden.

De Opel Frontera werd eerder dit jaar voorgesteld als de opvolger van de Opel Crossland. Opel blijft nog steeds erg vaag over de exacte details van het model. Wel weten we dat de Frontland Electric over een bereik van 305 kilometer beschikt. Bij de Long Range-versie wordt dat al verder uitgebreid naar 400 kilometer. Gezien hij op hetzelfde onderstel staat als de Citroën C3 Aircross, verwachten we ons alvast aan een batterij van 44 kWh of 50 kWh. De aandrijving zal naar alle waarschijnlijkheid slechts 113 pk zijn voor de basisversie en 136 of 156 pk voor de krachtigere versies. Maar op die details is het dus nog even wachten tot het orderboekje opent.

Eenvoud van de Frontera

Volgens Opel moet de nieuwe Frontera synoniem staan voor intuïtie, toegankelijkheid en eenvoud. Zo wordt de Opel’ Frontera ’s nieuwste model in slechts twee verschillende niveaus aangeboden: Frontera Edition of Frontera GS. Een van de verschillen hier is dat de GS-variant beschikt over het Opel Pure Panel infotainmentsysteem met twee schermen van 10″ groot. Bij de goedkopere Frontera Edition dien je je smartphone boven te halen, die dan gebruikt wordt als infotainmentsysteem. Daarnaast zijn er ook twee optiepakketten, Comfort en Tech, die extra functies moeten toevoegen. In de loop van 2025 wordt daar nog een derde zetelrij aan toegevoegd.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!