2024 Portland E-Prix: Nato snelste in FP1, Rowland verliest kans op titel

DoorMatthias Hautekiet

29 juni 2024
Norman Nato (Andretti) tijdens de 2024 Misano E-Prix

Norman Natto (Andretti) zet tijdens de eerste vrije training van de 2024 Portland E-Prix de snelste tijd neer. Hier is, wat voor Andretti een thuisrace is, het raceweekend meteen goed begonnen. De Fransman stond tijdens de vorige race in Shanghai al op het podium en hoopt dat duidelijk te kunnen herhalen dit weekend. Ondertussen is er ook nog het nieuws dat Oliver Rowland (Nissan) niet zal deelnemen aan de double header dit weekend.

De snelste tijd tijdens deze eerste vrije training in Portland wordt dus neergezet door Norman Nato. Al is zijn tijd van 1:09.079 nog altijd iets trager dan de snelste tijd vorig jaar in de VS. Mitch Evans (Jaguar) zet met 1:09.253 een tweede tijd neer, gevolgd door zijn teamgenoot Nick Cassidy op drie. Na hen volgen António Félix da Costa (Porsche), Nyck de Vries (Mahindra) en Lucas di Grassi (Abt Cupra). De zevende tijd hier in Portland wordt neergezet door Pascal Wehrlein (Porsche). Sérgio Sette Câmara (ERT), Maximilian Günther (Maserati) en Eduardo Mortara (Mahindra) ronden de top tien af. Stoffel Vandoorne (DS) zet met 1:09.903 een zestiende tijd neer.

Oliver Rowland verliest kans op titel

Daarnaast is er natuurlijk ook nog het nieuws dat Oliver Rowland dit weekend niet aan de start komt in Porland. De Brit is namelijk ziek en is hierdoor niet in staat om te racen. Rowland eindigde dit jaar al zes keer op het podium en staat nu vierde in het rijdersklassement. Hij heeft nu al 36 punten achterstand op leider Nick Cassidy (Jaguar), waardoor het zo goed als zeker mathematisch onmogelijk wordt om tijdens de grote finale in Londen nog de overwinning te behalen. De Braziliaanse simulator-rijder van Nissan, Caio Collet, neemt het zitje over van Rowland dit weekend.

Planning voor de 2024 Portland E-Prix

 • Zaterdag 29 juni
  • 01u55 – 02u45: Eerste Vrije Training (YouTube & Eurosport)
  • 16:25 – 17:15: Tweede Vrije Training (YouTube & Eurosport)
  • 18u40 – 20:03: Kwalificaties (Eurosport & RTBF Auvio)
  • 23:03 – 00:30: R13 2024 Portland E-Prix (Eurosport & RTBF Auvio)
 • Zondag 30 juni
  • 16:25 – 17:15: Derde Vrije Training (YouTube & Eurosport)
  • 18u40 – 20:03: Kwalificaties (Eurosport & RTBF Auvio)
  • 23:03 – 00:30: R14 2024 Portland E-Prix (Eurosport & RTBF Auvio)

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!