Nieuwe Polestar 2 kan sneller laden en heeft een groter bereik

DoorMatthias Hautekiet

27 juni 2024
Nieuwe Polestar 2 Standard Range Single Motor MY25 (modeljaar 2025)

De ondertussen alom gekende Polestar 2 krijgt een facelift voor modeljaar 2025. De Polestar 2 Standard Range Single Motor krijgt hierbij een grotere batterij, wat het basismodel een groter rijbereik oplevert. Bovendien krijgt hij ook een nieuwe batterij, waardoor deze EV sneller kan laden.

Vandaag beschikken alle varianten van de Polestar 2 over een batterij van 82 kWh. Enkel de instapversie, de Standard Range Single Motor, heeft slechts een batterij van 69 kWh. Die basisversie met 272 pk krijg nu een iets grotere batterij van 70 kWh. Die ene extra kWh klinkt misschien weinig, maar het is toch genoeg voor acht extra kilometers (554 km in totaal) op de WLTP-norm. Bovendien zit er een grote winst in de laadcapaciteit van de Polestar 2 MY25. Waar deze vroeger maar kon snelladen aan 135 kW, stijgt dat met deze update naar 180 kW. De andere motorversie van de Polestar 2 krijgen geen update en beschikken, afhankelijk van het model, over 299, 421 of 476 pk. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de Polestar 2 BST.

De nieuwe Polestar 2 Standard Range Single Motor is in België beschikbaar vanaf 48.990 euro. De eerste leveringen zijn voorzien voor dit najaar.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!