Vandoorne en Vergne testen GEN3 EVO met DS Performance

DoorMatthias Hautekiet

19 juni 2024
Jean-Éric Vergne in de DS Performance GEN3 EVO Formula E racewagen.

Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne hebben recent hun eerste ervaring met de nieuwe GEN3 EVO achter de rug. De rijders krijgen zo al een eerste ervaring met de nieuwe Formula E wagen waarmee het elektrische kampioenschap volgend jaar gaat strijden.

Foto © DS Performance

De GEN3 EVO werd vlak voor de Monaco E-Prix eerder dit jaar voorgesteld. Deze elektrische eenzitter is de krachtigste wagen ooit voor het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap. Ondertussen hebben ook ex-wereldkampioenen Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne hun eerste ervaring achter de rug met de nieuwe wagen. Net zoals de voorbije jaren, zullen beide rijders ook volgend jaar voor het DS Penske gaan rijden. DS Performance levert hier de krachtige elektrische aandrijving voor de snelst accelererende FIA-eenzitter ooit. Samen met Penske Autosport hoopt het team volgend jaar opnieuw mee te kunnen strijden voor de overwinning. Tijdens een testdag in Mallorca (Spanje) zetten beide heren een tijd neer die bijna twee seconden sneller is dan met de huidige GEN3-wagen.

DS Performance directeur Eugenio Franzetti is alvast tevreden: “De testdag met Jean-Eric en Stoffel was erg leerzaam. Het team werkt al sinds het begin van het jaar met de GEN3 Evo en de nieuwe banden, maar dit was de eerste keer dat we ook de volledige nieuwe carrosseriekit hadden. We kunnen niet wachten om deze nieuwste auto tijdens seizoen 11 op het circuit te zien. Met zijn vierwielaandrijving en ongelooflijke acceleratie zal de competitie nog meeslepender zijn!”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!