Alfa Romeo Junior krijgt krachtige Veloce-variant

DoorMatthias Hautekiet

19 juni 2024
Elektrische Alfa Romeo Junior Veloci

De Alfa Romeo Junior werd begin april voorgesteld als de eerste elektrische wagen van de Italiaanse constructeur. Nu krijgt deze cross-over ook een krachtigere variant die luistert naar de naam Alfa Romeo Junior Veloce. Een EV van 280 pk, die de sportiviteit van het merk in de verf moet zetten.

De Junior is niet zonder controverse. Hij werd eerst als Milano voorgesteld, maar een dispuut met de Italiaanse overheid maakt dat Alfa Romeo de naam moest veranderen. Nu die storm wat is gaan liggen, stelt het merk nu ook een Veloce-variant van het model voor. Volledig in lijn met de andere modellen uit het gamma. Alfa Romeo noemt dit zelf “een ontwerp dat gericht is op het maximaliseren van prestaties, wegligging en puur rijplezier. Zo is de stuurinrichting gekalibreerd tot de directste in het segment (14,6) en werd de sportophanging van de Alfa Romeo Junior Veloce met 25 mm verlaagd. Bovendien voegt het merk ook stabilisatorstangen toe, voor meer grip in de bochten.

In tegenstelling tot de standaardversie (156 pk), wordt de Junior Veloce aangedreven door één krachtige motor van 280 pk en 345 Nm koppel. Aanvankelijk spreekt Alfa Romeo over twee motoren die samen 240 pk zouden leveren. Om het hogere vermogen op de baan te houden, voegt de constructeur een Torsen-sperdifferentieel toe. Het is nog maar de vraag of dat ook effectief zal lukken.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!