Easee lanceert met Charge Core nieuwe laadpaal

DoorMatthias Hautekiet

10 juni 2024
Easee Charge Core laadpaal

Vorig jaar stelde Easee drie nieuwe laadpalen voor: Charge Lite, Charge Core en Charge Max. De eerste laadpaal in deze nieuwe range is sinds begin februari op de markt in België. Vandaag voegt het merk daar nu ook hun Easee Charge Core laadpaal aan toe. Dit is meteen ook de krachtigste EV-lader die de aanbieder tot nu al heeft uitgebracht.

Deze nieuwe laadpaal van Easee ondersteunt laadvermogens tot 22 kW en is daarmee de krachtigste lader die het merk in zijn gamma heeft zitten. De Easee Charge Core is, net zoals zijn kleinere broer, ontworpen met een Scandinavisch design in gedachten. Weinig tierlantijntjes dus, maar een minimalistische laadpaal die vooral goed moet werken. Volgens Easee is dit de ideale AC-lader voor lokale stroomnetten zoals bij bedrijven het geval is. De Charge Core doet namelijk aan automatische load balancing, waardoor het risico op een overbelast stroomnet wordt gereduceerd.

Alfred Kuijer, country director Benelux en Frankrijk

“Naarmate meer mensen in elektrische auto’s rijden, zien wij ook de vraag naar stroom en druk op lokale stroomnetten toenemen, zoals bij woningen, appartementencomplexen en kantoren. Met de nieuwe functies van de Charge Core kunnen wij alle beschikbare stroom op het lokale net veilig en automatisch verdelen tussen alle aangesloten auto’s, zodat jij je auto zonder zorgen aan de lader kan leggen.”

Vandaag heeft Easee al meer dan 750.000 laders geïnstalleerd in Europa. De grote groei van het merk situeert zich vooral in de recentste jaren. De Noorse laadpaalbouwer hoopt met de komst van deze nieuwe laadpaal hun groei nog te versnellen. Easee verwacht zelf in 2025 de kaap van 1 miljoen geïnstalleerde laadpalen te overschrijven.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!