Lola Cars bevestigt Formula E deelname tot 2030

DoorMatthias Hautekiet

3 juni 2024
Lola Cars & Yamaha Formula E GEN3-wagen

Lola Cars moet zijn Formula E debuut nog maken, maar het team bevestigt nu al zijn deelname aan het GEN4-tijdperk. De Britse constructeur van racewagens verbindt zich to al tot ten minste 2030 aan het elektrische wereldkampioenschap.

Foto © Formula E

Pas eind maart maakt het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap bekend dat Lola Cars de grid vanaf 2024/25 zal vervoegen. De renstal maakt dan samen met Yamaha zijn debuut in het GEN3 Evo tijdperk. Echt verrassend is het nieuws dat ze ook in 2026 nog de grid zullen staan natuurlijk niet. Geen enkel team zou immers de immense investeringen doen die horen bij het oprichten van een race-team, om dan na twee jaar er al de brui aan te geven. Bovendien past dit in de strategie van Lola om zichzelf opnieuw op de kaart te zetten als leider op het vlak van duurzame motorsport. Na Nissan, Jaguar en Porsche is Lola Cars nu al de vierde constructeur die zich inzet voor de volgende generatie elektrische racewagens.

Jeff Dodds, Formula E CEO

“Met hun historische terugkeer naar de topklasse van de motorsport voor seizoen 11 volgend jaar, zijn we verheugd dat Lola Cars zich ook zal verbinden aan het GEN4-tijdperk – met de belofte dat ze tot minstens 2030 op de Formule E grid aanwezig zullen zijn. Hun vertrouwen in onze serie voor hun nieuwste onderneming in elektrificatie en innovatie is een bewijs van ons vermogen om de grootste namen in de autosport aan te trekken, evenals onze gezamenlijke ambitie om dit kampioenschap te laten groeien. Het is een enorm voorrecht voor ons en we kunnen niet wachten om te zien wat ze volgend jaar kunnen doen, wanneer het beroemde merk Lola voor het eerst het circuit op gaat.”

Mark Preston, Directeur Motorsport bij Lola Cars

“We zijn verheugd dat we onze verbintenis aan GEN4 kunnen bevestigen. Formule E is een ideaal platform voor aandrijflijn- en softwareontwikkeling die we kunnen gebruiken voor bredere motorsport- en automotive toepassingen. We denken dat de mogelijkheden voor innovatie in deze serie alleen maar zullen toenemen naarmate de prestaties van de auto’s en de technologie zich ontwikkelen, waardoor er meer ruimte ontstaat voor de ontwikkeling van innovatieve technologieën in de wereldwijde motorsport en in de bredere zero emissie transportsector.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!