2024 Shanghai E-Prix: Evans, Wehrlein en Cassidy reageren na hun podium

DoorMatthias Hautekiet

25 mei 2024

De eerste E-Prix van het weekend op het Shanghai International Circuit was, net zoals in Misano, geen echte race meer te noemen. 24 ronden lang wou niemand de wedstrijd leiden. Het eigenlijke gevecht startte pas vijf ronden voor het einde, waarbij Mitch Evans (Jaguar) in de voorlaatste ronde nog Pascal Wehrlein weet in te halen en zo de E-Prix wint. Nick Cassidy (Jaguar) wordt derde.

Foto © Formula E

Mitch Evans – Jaguar TCS Racing

“Natuurlijk was dit geen eenvoudige race, maar we hadden ons hieraan verwacht. Als dit seizoen ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat permanente circuits zorgen voor peloton-races. We hebben ons hier dan ook zo goed mogelijk op voorbereid. De Porsches wisten tijdens de race goed samen te werken, waardoor het moeilijk was om hen in te halen. Maar eens ik Antonio (Antonio Felix da Costa, nvdr.) voorbij was, was hun strategie opengebroken. Hierdoor kon ik aan de leiding komen. Deze overwinning vieren zullen we vandaag nog niet doen. We hebben een snelle efficiënte wagen, maar er zijn nog heel wat punten te scoren in het kampioenschap. Het is goed om nu vierde te staan in het kampioenschap, maar net zoals vorig jaar scoort de top vijf heel wat punten in de laatste races van het seizoen. Morgen moeten we er dus opnieuw staan en opnieuw dat podium behalen.”

Pascal Werhlein – TAG Heuer Porsche Formula E Team

“Uiteraard is het zuur dat ik de overwinning in de voorlaatste ronde zag wegglippen. Ik lag een lange tijd aan de leiding, hoewel dat niet het plan was deze race, maar op dat moment leek het gewoon het juiste. In het verleden heb ik al heel wat punten verloren door te conservatief te rijden. Vandaag hebben we dan misschien voor een iets te agressieve aanpak gekozen. Door het lange rijden op kop, had ik in de slotfase minder energie dan Mitch, waardoor het lastig werd om die eerste plaats te blijven verdedigen. Desondanks ben ik erg tevreden met deze tweede plaats.”

Nick Cassidy – Jaguar TCS Racing

“Het is vandaag een goede dag voor het team en het kampioenschap. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik niet gewonnen heb. Ik merkte dat ik meer energie had van Mitch, maar ik kreeg geen gehoor van het team op mijn vraag om van plaats te wisselen. Was dat wel gebeurd, dan had ik waarschijnlijk tweede, of zelfs eerste geworden. Wel is dit vijfde podium op rij mooi meegenomen voor het kampioenschap.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!