Een overzicht van alle deelnemende rijders aan Berlin Rookie Test

DoorMatthias Hautekiet

13 mei 2024

Afgelopen weekend vond in Berlijn de negende en tiende manche van het 2024 Formula E Wereldkampioenschap plaats. Het race-weekend is echter nog niet voorbij, want ook vandaag vindt er nog heel wat actie plaats. Zo nemen 22 onervaren Formula E rijders deel aan een Rookie Test op de Tempelhof Luchthaven.

Om deel te kunnen nemen aan deze Rookie Test, moeten de rijders minstens over een Internationale B- racelicentie beschikken. Ook mogen ze nog nooit deelgenomen hebben aan een Formula E wedstrijd. Op die manier krijgen jonge getalenteerde rijders de kans om hun kunnen te tonen in een Gen3-wagen. Bovendien hebben heel water rijders de opstap gemaakt naar een zitje in het kampioenschap. Een van de meest recente voorbeelden hiervan is Jehan Daruvala. Vorig jaar nam de Indiër nog deel aan de rookie test en dit jaar rijdt hij het kampioenschap voor Maserati. Ook Taylor Barnard mag zichzelf ondertussen McLaren-rijder noemen. De Brit nam al deel aan meerdere testsessies en vervangt op dit moment Sam Bird die zijn hand brak in Monaco.

Aan de Rookie Test hier in Berlijn nemen enkele bekende rijders deel, waaronder Dries Vanthoor. Onze landgenoot volgt het kampioenschap ondertussen al enkele jaren en maakt nu ook zijn debuut. Vanthoor kijkt alvast erg uit naar deze zes uur durende sessie. Andere grote namen zoals vijfvoudig W-series kampioen Alice Powell tekenen ook present.

Alle Rookies die deelnemen

1. Zane Maloney – Andretti
2. Jonny Edgar – DS
3. Marta Garcia – ERT
4. Dries Vanthoor – Envision
5. Gregoire Saucy
7. Felipe Drugovich – Maserati
8. Ugo Ugochokwo – McLaren
9. Enzo Fittipaldi – Jaguar
11. Tim Tramnitz – Abt Cupra
13. Thomas Preinig – Porsche
16. Alice Powell – Envision
17. Jak Crawford – Andretti
18. Nicolas Pino – Maserati
21. Kush Maini – Mahindra
22. Caio Collet – Nissan
23. Gabriele Mini – Nissan
25. Robert Schwartzman – DS
33. Mikel Azcona – ERT
37. Sheldon van der Linde – Jaguar
48. Frederik Vesti – Mahindra
51. Riccardo Feller – Abt Cupra
94. Dennis Hauger – Porsche

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!