2024 Berlin E-Prix: top drie reageert na pelotonrace

DoorMatthias Hautekiet

12 mei 2024
Pascal Wehrlein (Porsche), Nick Cassidy (Jaguar) en Oliver Rowland (Nissan). De top drie van de Berlin E-Prix op zondag.

Na 41 ronden gereden te hebben, behaalt António Félix da Costa (Porsche) zijn eerste echte overwinning van het seizoen. Jaguar-rijder Nick Cassidy wordt tweede, Oliver Rowland (Nissan) derde. Net zoals de E-Prix op zaterdag, verliep ook de race op zondag extreem chaotisch. Dat kon ook de top drie persoonlijk ondervinden.

António Félix da Costa – TAG Heuer Porsche Formula E Team

“Het voelt geweldig om voor de tweede keer dit seizoen te winnen. We zijn er als team immers van overtuigd dat mijn overwinning in Misano onterecht werd afgenomen. Daarom dat we ook protest hebben aangetekend. Bovendien zijn hier heel wat belangrijke gasten voor het team aanwezig. Dat ik nu dus ook voor de board van Porsche de overwinning binnenhaal is extra fijn. Ergens wisten we wel dat dit vandaag mogelijk was. Berlijn is al een aantal keren goed geweest voor mij. Onze focus was om vooral de eerste 20 à 25 ronden ervoor te zorgen dat we heelhuids zouden finishen. Daarna werd het wat kalmer en konden we echt beginnen strijden. De beloning met extra punten zijn fijn voor het team en mezelf, maar we moeten realistisch blijven. We hebben nog zes races te gaan, waarbij we er keer op keer opnieuw moeten staan.”

Nick Cassidy – Jaguar TCS Racing

“Dit was op z’n zachtst gezegd een bewogen race. Alles gaat zodanig snel, dat het onmogelijk wordt om beslissingen met het team te overleggen. Als rijder moet je zelf elke kans grijpen die je ziet en hopen dat het positief uitdraait. Daarnaast moet je gewoon ogen op je rug hebben, om ervoor te zorgen dat je überhaupt het einde haalt. Dat ik nu opnieuw op het podium sta, is goed voor het team. We hebben we snelle wagen en wisten onze kansen te maximaliseren. Nu trekken we met opgegeven hoofd naar Shanghai waar we over een tweetal weken opnieuw op het podium hopen te eindigen.”

Oliver Rowland – Nissan Formula E Team

“In tegenstelling tot Nick en António vond ik deze race beter meevallen dan gisteren. Ik had weinig contact met andere rijders. Gebruikmakend van enkele opportuniteiten kon ik mij traag naar boven werken, zonder energie te verspillen. Alleen is het jammer dat we ons naar boven moeten werken. Maar doen het gewoon niet goed genoeg tijdens de kwalificaties. We kunnen niet blijven verwachten dat we op het podium eindigen, als we starten vanaf P15, P16. We hebben nog veel werk te doen, maar we komen er wel.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!