Porsche Taycan Turbo GT maakt Formula E safety car debuut

DoorMatthias Hautekiet

9 mei 2024
Nieuwe Porsche Taycan Turbo GT Safety Car van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap.

Het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap heeft een nieuwe safety car. Vanaf de E-Prix van Berlijn, die dit weekend plaatsvindt, maakt de Porsche Taycan Turbo GT zijn debuut.

Foto © Formula E

De Porsche Taycan Turbo GT werd in maart voorgesteld als de krachtigste serieproductie Porsche aller tijden. Zo legt hij een rondje op de Nürburgring 26 seconden sneller af dan de Turbo S, de huidige safety car van het kampioenschap. Deze is bovendien uitgerust met het Weissach-pakket waarbij de 100 km/u in amper 2,2 seconden aangetikt wordt. Verder beschikt hij, net zoals de Gen3 Formula E wagen, over een Attack Mode. Wanneer geactiveerd levert deze 120 kW extra vermogen. Wel zal slechts één van de twee safety cars dit weekend weekend dit pakket zonder achterbank en met achtervleugel dragen. De tweede is een standaardversie met vier stoelen.

De nieuwe Porsche Turbo GT safety car is voor het eerst te zien tijdens de 2024 Berlijn E-Prix op zaterdag 11 en zondag 12 mei. Bovendien zijn er twee verschillende varianten met elk hun eigen kleur, voor het geval er een back-up nodig is.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!