2024 Monaco E-Prix: Evans, Cassidy en Vandoorne reageren na de race

DoorMatthias Hautekiet

28 april 2024
James Barclay (teambaas Jaguar TCS Racing), Nick Cassidy (Jaguar TCS Racing), Mitch Evans (Jaguar TCS Racing) en Stoffel Vandoorne (DS Penske) op het podium van de 2024 Monaco E-Prix. Op de achtergroend zien we H.S.M Princes Charlène van Monaco en H.S.M Prins Albert II van Monaco.

De zevende Monaco E-Prix stelde niet teleur. Het was voor het eerst sinds lang terug een echte Formula E race waar zowel de fans als de rijders van hebben genoten. Mitch Evans (Jaguar) staat hier al drie jaar na elkaar op het podium, maar kon vandaag eindelijk ook de overwinning claimen dankzij een teamspel met Nick Cassidy. Ook Stoffel Vandoorne mag tevreden zijn met zijn eerste podium voor het DS Penske Formula E Team.

Mitch Evans – Jaguar TCS Racing

“Deze overwinning voelt ongelooflijk goed. Monaco is altijd al een goede race geweest voor me, maar om nu eindelijk te kunnen winnen is een echte opluchting. Vooral omdat we een moeilijke start van het seizoen hadden. Vorig jaar eindigden we heel sterk en de verwachting was dus dat we nu ook sterk zouden starten aan het tiende seizoen. De afgelopen weken en maanden hebben we hard gewerkt om terug mee te strijden aan de top en nu worden we daarvoor beloond. Vandaag hebben we bovendien bewezen dat Nick en ik goed samen kunnen werken als team. We hebben belangrijke punten gescoord en hopen nu op dit moment voort te bouwen in Berlijn.”

Nick; Cassidy – Jaguar TCS Racing

“Dit is een grote overwinning voor het volledige team! Vorig jaar won ik in Monaco en nu is het de beurt aan Mitch. Het is hem dan ook gegund. Onze strategie is goed uitgedraaid, waardoor we elkaar ook konden helpen. Hoewel dat geen eenvoudige opdracht was. We hebben namelijk problemen om te communiceren met het team, waardoor het soms wat op gevoel rijden was.”

Stoffel Vandoorne – DS Penske Formula E Team

“Het voelt goed om hier in Monaco mijn eerste podium te scoren voor DS, maar ik zou liegen moest ik niet zeggen dat ik teleurgesteld was. Je wil natuurlijk in Monaco voor de overwinning gaan en we hadden ook een wagen waarmee dat mogelijk was. Na de goede kwalificatie ging ook het eerste deel van de race best goed. Ook wanneer we aan de attack modes begonnen, liep alles nog volgens plan. Bij het nemen van de tweede attack mode had ik gehoopt tussen Mitch en Nick uit te komen. Maar met beide voor mij werd het moeilijk om hen nog in te halen. Dit podium bewijst bovendien dat we de wagen steeds beter begrijpen. Race per race gaan we vooruit, dus nu moeten we op dit succes voortbouwen.”

Binnen twee weken trekt het kampioenschap alweer naar zijn volgende bestemming. Op zaterdag 11 en zondag 12 mei is Berlijn het strijdtoneel voor alweer een heuse double header.

Nog de hele maand maak je bij ons kans om een LEGO Formula E wagen te winnen. Ontdek hieronder hoe jij kans maakt op deze prijs.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!