BMW i4 krijgt upgrade en heeft nu bereik tot 550 kilometer

DoorMatthias Hautekiet

24 april 2024
Nieuwe BMW i4

BMW kondigt vandaag aan dat alle BMW 4 Gran Goupés en i4’s die van de band rollen vanaf juli een upgrade zullen krijgen. Het overgrote deel van die updates zijn louter esthetisch, maar in het geval van de BMW i4 komt er een nieuwe motorversie bij: de BMW i4 xDrive 40. Een model met vierwielaandrijving en een bereik van net geen 550 kilometer.

De BMW i4 draait ondertussen al een 3-tal jaar mee in het EV-landschap. BMW vindt het dus tijd om deze een kleine update te geven. Zo krijgt deze elektrische sedan in de eerste plaats een andere grille aangemeten. Deze is nu zo goed als volledig gesloten en ligt volledig in lijn met de recente modellen zoals bijvoorbeeld de BMW iX. Ook de nieuwe koplampen vallen meteen op. De nieuwe lichtsignatuur is een stuk smaller dan de huidige generatie koplampen en biedt nu ook optie Comfort Access. Deze nieuwe lichtfunctie verwelkomt de bestuurder visueel met nieuwe lichtanimaties. Bij de achterlichten krijgen kopers nu ook de optie om te kiezen voor stijlvolle laserlight-achterlichten. Verder introduceert BMW nog twee nieuwe kleuren: Fire Red metallix en New Cape York metallic.

Nieuwe i4 xDrive40

Naast uiterlijke wijzigingen introduceert BMW ook een nieuwe motorversie. Na de eDrive35, eDrive40 en M50 xDrive komt er nu ook de BMW i4 xDrive40 bij. Deze heeft wat minder pk’s dan de krachtige vierwielaangedreven M50, maar is met 401 pk 660 Nm aan koppel zeker niet traag te noemen. Volgens de WLTP-norm kan dit model tussen de 444 en 548 kilometer afleggen op één lading.

De nieuwe BMW i4 modellen zijn te bestellen vanaf juli. De prijzen volgen binnenkort.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!